Chicago
75°
Partly Cloudy
6:36 am6:50 pm CDT
Feels like: 75°F
Wind: 1mph SE
Humidity: 61%
Pressure: 30.19"Hg
UV index: 5
FriSatSun
75/63°F
73/59°F
70/59°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

U MALOJ CRKVI VELIKA ČUDA: Sveštenik Aleksandar tvrdi da mu je molitva u ovoj svetinji donela najveći božji dar!

Da se Božija čuda dešavaju i da iskrena molitva zaista ima posebnu moć najbolje dokazuje primer sveštenika Aleksandra Aranđelovića i njegove supruge koji su se dugo godina borili za porod, ali uspeha nije bilo. Međutim, kad ga je vladika poslao na službovanje u malu crkvu Svetih Petra i Pavla u selu Strmosten na obali reke Rasine i u blizini Despotovca, sve se promenilo.

-Svaka crkva je sama po sebi svetinja, a do nas je koliko verujemo u čuda da će se ona i dešavati. Ja sam u ovo mesto stigao u decembru 2016. godine, supruga i ja molili smo se za prood i naša Nikolina se rodila prošle godine u aprilu mesecu, baš na praznik Cveti kada sam i ja rukopoložen u đakona. Moje kolege koji su dolazili kao i ja, mladi i bez dece, takođe su dobili naslednike. Molitvama svetih Apostola Petra i Pavla kojima je i inače posvećena crkva, čuda su se dešavala, kazao je za RINU, sveštenik Aleksandar.

PROČITAJTE VIŠE:

Svetinja u kojoj se ovaj mladi bračni par molio, prava je Božija kuća u koju meštani rado dolaze.

-Čovek mora da vidi i doživi. Crkva ne odiše nekim luksuzom, već je zapravo sasvim jednostavna. Mnogo stvari koje se ovde nalaze iziskuju ulaganje, da se zamene i još mnogo toga, ali ona sama po sebi odiše harmonijom, mirom i blagostanjem. I to je ono što zapravo nju činim posebnom, priča on.

U čudotvorne moći ovog hrama veruju i meštani sela Strmosten i tvrde da tu “nešto ima”.

-Ko god dođe u ovu crkvu, vrlo brzo se nakon toga oženi ili uda, a život i kreće na bolje. Nekoliko sveštenika iz ove crkve otišli su ostvareni kao roditelji. A, zahvaljujući moćima ove velike svetinje i apostolima Petru i Pavlu škole i vrtići su nam puni”, kažu meštani

POVEZANE TEME:

KAPA DOLE, MALI HEROJI: Deca prodaju limunadu, a sav novac daće za izgoreli manastir!

NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA: Stefan je uprkos bolesti postao đak generacije, a od stipendije je pokrenuo svoj biznis!

NAPUSTILA NOVINARSTVO I OTIŠLA NA SELO: Milka sad proučava gljive i sprema đakonije od šumskog pileta (FOTO)

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE