Chicago
66°
Rain Shower
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 6mph NNE
Humidity: 85%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 0
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 1 month ago

By Antonije Kovačević

U ČIKAGU NAPADNUT SRBIN, VOZAČ UBERA: Četvorica pljačkaša ga davila, pretukla, pa pobegla sa ukradenim kolima i karticama! (FOTO)

Kasno sinoć u Čikagu je, dok je vozio uber, napadnut je i povređen Srbin Vasilije Stanković. Njega su četvorica napadača preko aplikacije angažovali za vožnju da bi, nakon što ih je pokupio na dogovorenom mestu i primio u vozilo, jedan od njih uhvatio za vrat, a ostala trojica izbacili iz kola i počeli da udaraju rukama i nogama.

Incident se dogodio u severnom predgrađu Čikaga, u gradiću Vokigen, a više informacija nam je dala Stankovićeva supruga Ivana:

-Moj suprug je napadnut nešto pre ponoći. Četvorica napadača, Afroamerikanaca, su ga zaskočili odmah po ulasku u automobil. Vasilije je pokušao da se odbrani, ali su ga izvukli iz kola i pretukli. Ukrali su mu novčanik, kartice, ključeve od kola i odvezli se u nepoznatom pravcu, kaže Ivana Stanković za Serbian Times.

Ona kaže da je u međuvremenu nekoliko puta pokušala da dobije supruga na telefon, da ga pita kada se vraća kući, ali joj on nije odgovarao.

-Bilo mi je sumnjivo već posle nekoliko minuta, jer je Vasilije odgovoran otac i s obzirom da u kući imamo bolesno dete sa posebnim potrebama uvek odgovara na pozive i poruke. Pozvala sam prvo uber, da vidim da li mogu da ga lociraju, pa pošto nisu mogli, zvala sam policiju. Uskoro je došao oficir i rekao mi da je suprug živ i da je u bolnici. Uskoro smo saznali i šta se desilo, kaže Ivana, koja je u trenutku incidenta bila sama u kući sa sedmoro maloletne dece koje ima iz braka sa Vasilijem.

Uskoro joj se javio i suprug, koji ima velike podlive na glavi i vratu od udaraca i davljenja, ali će uskoro biti otpušten iz bolnice.

-Hvala Bogu da će moj Vasko biti dobro, nakon bolničkog tretmana. Policija je do jutros nastavila da obezbeđuje našu kuću zbog opasnosti da se napadači pojave na adresi, s obzirom da su uzeli novčanik mog supruga sa dokumentima i podacima, ključeve od stana i garaže. Samo da je on živ, rane će zaceliti. Trudim se da ne traumiram decu, da njima ne ostanu posedice ovoga štio nam se desilo, kaže na kraju razgovora Ivana Stanković.

Prema poslednjim informacijama koje smo dobili od policije, ukradeni automobil je pronađen, ali u njemu nije bilo napadača, ključeva od kola, niti ličnih dokumenata ni bankovnih kartica koji su oteti od Vasilija Stankovića.

O porodici Stanković i njihovih sedmoro dece Serbian Times je već pisao (tekst možete pročitati OVDE), a o njima smo snimili i reportažu za naš Youtube kanal Serbian News USA.

Valja na kraju reći da su Čikago i njegova predgrađa poslednjih nekoliko godina postali prava prestonica “car jacking”-a, krađa automobila koji se praktično otimaju na ulici, direktno od vlasnika/vozača. Napadači, najčešće trojica ili četvorica, obično vrebaju na mračnim parkinzima, gde na prepad, fizičkom silom ili pod pretnjom pištoljem, pokušavaju da ukradu vozila.

U poslednjih dve godine napadnuto je nekoliko ljudi iz srpske zajednice, u dva navrata došlo je i do pucnjave, a ranjena su dvojica Srba, o čemu možete saznati više u linkovima ispod ovog teksta…

(VIDEO) PUCALI NA SRBINA U ČIKAGU: Prislonili mu pištolj na glavu, on uzvratio pesnicama, nisu uspeli da mu otmu kola!

ČIKAGO, SRBIN NAPADNUT PIŠTOLJEM U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI: Tri napadača mu oteli novog “mustanga” i poklone za oca i majku!

Piše: Antonije Kovačević Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE