Chicago
36°
Ведро
6:56 am4:21 pm CST
Осећај: 28°F
Ветар: 10mph SW
Влажност: 68%
Притисак: 29.93"Hg
УВ индекс: 0
ЧетПетСуб
50/37°F
43/39°F
45/37°F

Published 1 godina ranije

By admin

U BORBI ZA GLAVNU NAGRADU: Film Srba iz Čikaga na Moskovskom filmskom festivalu!

Kratki igrani film srpskog režisera i scenariste Stiva Sprema “Sladoled/Ice cream u kome glavnu ulogu igra Igor Obradović dobio je poziv za Moskovski filmski festival (MFF), gde će učestvovati u glavnoj konkurenciji za nagradu festivala.

“Velika nam je čast da smo, nakon učešća na najvećem festivalu dokumentarnog filma Zapadne hemisfere, sada dobili poziv i da prikažemo “Sladoled” na najvećem festivalu Istočne hemisfere. U Moskvi se borimo za nagradu koja nosi ime Svetog Đorđa, što za našu ekipu ima posebnu simboliku”, izjavio je glumac Igor Obradović nakon objave lepih vesti.

Film “Sladoled” prethodno je učestvovao na filmskom festivalu u Palm Springsu, što je veliki uspeh za dva srpska emigranta koji su se kinematografijom do prethodno bavili uglavnom amaterski, naročito ako se ima u vidu da je “Sladoled” zada izabran u konkurenciji od prijavljenih 6,000 filmova autora iz celog sveta.

O tome kako je uopšte došao u situaciju da snimi svoj prvi film Igor kaže:

“Stiv je imao spreman scenario i falio mu je glumac koji će da odigra friškog emigranta čiji će pokušaj da kupi sladoled dovesti do niza neverovatnih situacija. Ispostavilo se da su mu svi koje je pitao za savet preporučili mene, tako da nije imao mnogo izbora (smeh). Pozvao me je i dogovorili smo se posle jednog piva. Snimanje smo počeli i završili u leto 2019.godine, bilo je baš zabavno. Ostalo je istorija.”

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Serbian Times
Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE