Connect with us

Amerika

TUŽIŠ FEJSBUK – DOBIJEŠ 400$: Korisnici iz Ilinoisa imaju pravo na odštetu, rok za prijavu 23.novembar

Published

on

Dobra vest za sve one koji koriste Korisnici Fejsbuk a žive u američkoj državi Ilinois – zbog nezakonitog poslovanja ove društvene mreže oni će moći da podnesu zahtev za $400 odštete.

Nadležni sud obavestio je javnost i građane da mogu da se priključe kolektivnoj tužbi protiv Fejsbuka zato što je prekršio zakon države Ilinois prikupljajući i čuvaći biometrijske podatke svojih korisnika bez njihove saglasnosti.

Fejsbuk bi po nagodbi trebao da plati 650 miliona dolara, a oni koji podnesu zahtev mogu dobiti između 200 i 400 dolara, a iznos zavisi od broja podnetih prijava.

Pravo na odštetu imaju svi oni korisnici Fejsbuka kojima je profilna slika bila njihov lik posle 7. juna 2011. S tim da podnosioci prijave moraju da ispune još jedan uslov – da imaju prebivalište u Ilinoisu najmanje 183 dana, dakle poslednjih 6 meseci.

Da biste konkurisali za odštetu morate da do 23. novembra 2020. popunite formular koji se nalazi OVDE. Ili besplatnim pozivom na telefon +1 (844) 799-2417.

Ročište na kome će se verovatno znati da li će podnosioci zahteva dobiti novac održaće se 7. januara 2021. u San Francisku. Ukoliko želite, možete i lično da svedočite na suđenju.

Sve informacije možete dobiti na sajtu http://www.facebookbipaclassaction.com/.

Izvor: Chicago Suntimes Foto: Business Insider

Advertisement