Chicago
72°
Partly Cloudy
5:18 am8:17 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 4mph NE
Humidity: 50%
Pressure: 30"Hg
UV index: 5
WedThuFri
81/64°F
81/63°F
77/61°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

TURČIN JUNUS POSTAO SRPSKI ZET, OBOŽAVA TOMU ZDRAVKOVIĆA: “Volim Srbiju, svi su dragi i srdačni!” (FOTO)

Kažu da se prava ljubav jednom desi i da za nju granice ne postoje. Upravo sve te granice sa lakoćom je prešao Turčin Junus Emre Dogan (24) iz Alanje, koji je krenuo za svojom devojkom Milenom iz Beograda.

Junus je radio u Turskoj kao animator u hotelu, a onda je pandemija korona virusa zatvorila hotel pa je morao da radi na plaži. Upravo tu upoznao je Milenu, a onda je, priča nam, počela čarolija.

Radio sam u hotelu i studirao, bila je korona i tada sam morao da radim na plaži, upoznali smo se i ostali u kontaktu. Ona se vratila u Srbiju jer je imala operaciju, i ja sam joj stalno pisao, ali drugarski. Nisam ni slutio šta će se desiti – počinje Janus.

Živeo je na relaciji Srbija – Turska i uživao u svakom momentu boravka u Beogradu.

Milena je dolazila, ali sam i ja dolazio. Tada je nastava na fakultetu bila onlajn, i ja sam odlučio da dođem ponovo u Beograd. Bio sam u Februaru, pa sam se vratio kući i rekao da dolazim ponovo u aprilu. Tada mi je majka bila u čudu – priča nam momak.

Za godinu dana, Milena i Junus otkrili su da se vole.

Zajedno smo od 2020. godine. Ja sam tada završio i fakultet, pa sam rekao mojima da dolazim ovde, u Srbiju. Tako je i bilo – priča kroz osmeh.

Podršku porodice na samom početku nije dobio.

Mama je bila protiv da dođem, jer je važilo da Srbi nas ne vole, ali to nije istina. Kada su upoznali Milenu, onda je sve bilo u redu. Slavili smo i mladence, svadba je u septembru, a sledeća poseta Turskoj sad krajem meseca – kaže nam srpski zet.

Junus voli Srbiju, ali dve stvari najviše.

Volim Srbiju, svi su dragi i srdačni, uvek kad kažem odakle sam pokušavaju da mi kažu nešto na turskom, to mi je baš simpatično. Volim mnogo vašu muziku i hranu. Uz narodnu muziku sam naučio jezik a najviše volim da slušam Tomu Zdravkovića, i slušam ga više od Milene. Jedino mi smeta jer je grad ogroman, mnogo veći od Alanje, ako to uopšte može da bude zamerka neka – objašnjava nam.

Svadbu smo zakazali za septembar, biće u Alanji i običaji će biti mešani jer imamo i goste iz Srbije, moramo svima da se prilagodimo – priča nam dok se Milena smeška u pozadini.

Planove, kako kaže, nemaju.

Lepo nam je i nadam se da će tako i biti, nemamo neke planove. Ali znam da smo zasigurno ovde još 5,6 godina. Za dalje ne znamo, nismo razmišljali – završava svoju priču Janus.

KAKO DANAS IZGLEDA KUĆA TOPALOVIĆA: Od “Maratonaca” prošlo 40 godina, a na mestu gde su snimljeni sve oronulo! (FOTO)

PAMELA U SRPSKOM FILMU? Zvezda Čuvara plaže u trećem delu Južnog vetra, a evo koliko će navodno zaraditi!

TANJA JE POSLEDNJI KIŠOBRANDŽIJA U SRBIJI: Od starih pravi nove, ništa ne baca, a evo šta kaže o budućnosti zanata! (FOTO)

Izvor: Telegraf
Foto: Privatna arhiva/ Telegraf

YOU MAY LIKE

"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
NEPONOVLJIVI VLADIKA NIKOLAJ: Svetac koji je zadivio Evropu i izazvao duhovno buđenje Srba!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
NAJBOLJE PRISILNO SLETANJE U ISTORIJI: Pad bez ijedne žrtve! (VIDEO)
BOŽIJE ČUDO U MISURIJU: Otkopali grob časne sestre i ugledali neverovatan prizor! (VIDEO)
"IZGUBLJENA ZEMLJA" POKORILA KAN: Srpski film sniman u Ribnikaru nagrađen ovacijama i aplauzom publike! (VIDEO)
PRIJATELJI PORODICE UBIJENE DEVOJČICE IZ FRANCUSKE: "Hteli su da im deca odrastaju u sigurnoj okolini.."