Connect with us

Amerika

TRIJUMFALNI POVRATAK TRAMPA: Možda se vratim 2024. da po treći put pobedim demokrate!

Published

on

Bivši predsednik Donald Tramp najavio je moguću predsedničku trku 2024. godine i napao Bajdenovu administraciju na Konzervativnoj konferenciji za političku akciju, dok je održao svoj prvi javni govor od napuštanja Bele kuće pre šest nedelja.

Tramp je dočekan ovacijama dok je izlazio na pozornicu u Orlandu da upita prisutne “Da li sam vam nedostajao?”

„Danas stojim pred vama da izjavim da neverovatno putovanje koje smo započeli pre četiri godine još uvek nije gotovo“, rekao je Tramp oduševljenoj gomili.

„Naš pokret ponosnih vrednih američkih patriota tek započinje“, rekao je. „I na kraju ćemo pobediti!“

Iako je jasno stavio do znanja da namerava da ostane snaga u republikanskoj stranci, Tramp je nagovestio moguću kandidaturu za predsednika 2024. godine.

Osvrćući se na demokrate, rekao je: „Možda čak i treći put odlučim da ih pobedim“, povlačeći zaglušujuće klicanje prisutnih.

Tramp je glasine da planira pokretanje nove političke stranke okarakterisao kao „lažne vesti“.

„Imamo Republikansku stranku“, rekao je Tramp. „Ujedinićemo se i biti jači nego ikad pre.“

„Ne pokrećemo nove zabave. Znate, stalno su govorili: „on će pokrenuti potpuno novu stranku.“ Mi imamo Republikansku stranku, ona će se ujediniti i biti jača nego ikad pre. Ne osnivam novu stranku. To su bile lažne vesti. Zar to ne bi bilo sjajno? Pokrenimo novu stranku i podelimo svoje glasove , tako da nikada ne možete pobediti. Ne, to nas ne zanima.

Takođe je napao svog naslednika, tvrdeći da je predsednik Bajden imao „najgori prvi mesec od bilo kog predsednika u modernoj istoriji“.

„Svi smo znali da će administracija Bajdena biti loša, ali niko nije znao koliko će biti loša“, rekao je Tramp.

„Ne postoji bolji primer od nove i užasne krize na našoj južnoj granici“, nastavio je. „U samo jednom kratkom mesecu prešli smo iz “Amerike na prvom mestu” u “Ameriku na poslednjem mestu.“

Tramp je izjavio da bi Bajdenova imigraciona politika mogla da košta demokrate sledeća dva savezna izbora.

„Naša stranka se zasniva na ljubavi prema Amerikancima i uverenju da je ovo izuzetna nacija koju je Bog blagoslovio.“

„Poštujemo našu sjajnu američku zastavu!“, Rekao je Tramp izazvavši skandiranje „Volimo te“.

„Prihvatamo slobodnu misao .. i odbacujemo levičarsku ludost, a posebno odbacujemo„ otkazivanje kulture “, rekao je. „Verujemo u zakon i red .. ne’ defundiramo policiju.“

Tramp se vraća u središte nacionalne pažnje kako bi zaokružio četvorodnevnu godišnju konferenciju u Orlandu, jer se republikanci nadaju povratku većine u Predstavničkom domu i Senatu na izborima 2022. godine i pobedi u Beloj kući 2024. godine.

Uprkos Trampovim nestrpljivo iščekivanim primedbama, parada mogućih republikanskih predsedničkih nada – uključujući Džoša Haulija i Teda Kruza – poslužila je kao zagrevanje mase za nekadašnjeg vrhovnog komandanta.

Otkako je napustio funkciju 20. januara, Trump je bio u svom odmaralištu Mar-a-Lago na Floridi, sastajući se sa bivšim zvaničnicima predizborne kampanje i republikanskim poslanicima, dok postavlja temelje za politički povratak svoj i GOP-a (Republikanske partije).

„Mi smo jedna zemlja. Ne možemo sebi priuštiti probleme sveta “, rekao je. „Koliko god bismo voleli – voleli bismo da pomognemo. Ne možemo to učiniti.”

Bivši predsednik takođe je pozvao na ponovno otvaranje državnih škola, optužujući da je Bajden „prodao američke učenike sindikatima učitelja“.

„Džo Bajden je sramno izdao američku mladost i surovo drži našu decu zaključanu u svojim domovima, bez ikakvog razloga za to, oni žele da izađu“, rekao je Tramp.

„Oni će odrasti i imaće ožiljak … mentalno i fizičko zdravlje ovih mladih ljudi dostiže prelomnu tačku.“

„U ime mama, tata i dece Amerike, pozivam Džoa Bajdena da otvori škole odmah“, rekao je Trump, uz aplauz.

Takođe je predstavio rad svoje administracije na pripremi vakcine protiv koronavirusa, rekavši: „Nikada im ne dozvolite da preuzmu zasluget, oni samo slede naš plan.“

Govor je upotrebio da ujedini republikance i oštro napadne demokrate, rekavši da je „njihova stranka zasnovana na neuglađenom preziru prema Americi“.

Izvor: New York Post Foto: Yuri Gripas / Reuters file

Advertisement