Chicago
66°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 8mph ENE
Humidity: 85%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 4 months ago

By Antonije Kovačević

TRI SRPSKE ODBOJKAŠKE GRACIJE OSVAJAJU AMERIKU: Vanja, Ana i Ema igrale u istom timu u Srbiji, sada dominiraju na koledžima (VIDEO)

Tri srpske odbojkaške gracije osvajaju Ameriku! Vanja Stefanović, Ana Đurović i Ema Uskoković, nekada uzdanice ekipe OK Blok Aut iz Beograda i trenera Nemanje Zekića, sada briljiraju u američkim studentskim prvenstvima.

Vanja Stefanović, koja je preko univerziteta u Kanzasu i Njujorku na kraju stigla do Tenesija, sada je najbolja igračica svoje ekipe i celog distrikta, gde je nekoliko puta proglašavana najboljom poenterkom i igračicom.

Ona se nalazi među top 20 odbojkašica američke studentske lige po broju osvojenih poena iz napada, a njena ekipa Monroe Mustangs je bila šampion Distrikta i plasirala se na Nacionalno prvenstvo.

Ana Đurović je prošle godine stigla kao pojačanje u Vajoming i skoro na svakoj utakmici bila najbolji igrač, što se može videti i po objavama na profilu njenog univerziteta.

Po završetku prošle sezone, zbog visine i spretnosti, priključila se i košarkaškoj ekipi, gde takođe igra veoma važnu ulogu.

Ema Uskoković je pre dve godine otišla na četvorogodišnji koledž u Teksasu, na kome se jako dobro pokazala, kako u odbojci, tako i u odbojci na pesku.

Nama ostaje samo da im poželimo da sve tri ostvare svoje snove u Americi i da se u Srbiju jednoga dana vrate kao šampionke i reprezentativke.

Piše: Antonije Kovačević Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE