Chicago, IL
61°
Cloudy / Wind
6:05 am7:34 pm CDT
Feels like: 57°F
Wind: 20mph WSW
Humidity: 65%
Pressure: 29.7"Hg
UV index: 1
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
61°F
59°F
59°F
57°F
55°F
ThuFriSatSunMon
54°F / 43°F
59°F / 39°F
50°F / 37°F
55°F / 41°F
63°F / 50°F

Published 2 years ago

By admin

TRESAO SE HALKIDIKI: Grci zaigrali užičko kolo sa Srbima, snimak izazvao lavinu (VIDEO)

Nema ništa bez užičkog kola. Znaju to i Grci koji su pre nekoliko godina zaigrali u ritmu našeg tradicionalnog kola. Dobro zvuči? Još bolje izgleda!

Grci su uz zvuke dobro poznatog kola slavili litije u selu Agia Paraskevi na poluostvru Kasandra na Halkidiju. Kako je autor sjajnog snimka otkrio, meštani ovog dela Grčke svake godine na ovaj način slave praznik.

“Divno”, “Bravo”, “Lep je i divan osećaj u srcu kada čuješ svoju muziku ili kolo u tuđoj zemlji-e to ne može baš u svakoj zemlji. Naročito ne na ovako javnom mestu”, glase pojedini komentari na hit video sa Fejsbuka koji se verovatno iznova i iznova i sluša i gleda.

Mi dodajemo: “Kakav divan spoj užičkog kola i sintakija”. Kako su Grci sjajno spojili našu i njihovu tradicionalnu igru i sigurno je do toga došlo spontano. Zaigrali su onako kako plešu ceo života samo su dobro poznate korake prilagodili srpskom kolu koje- očigledno je, obožavaju. Ma igraju oni naše kolce još bolje od sintakija!

Ništa ne razgali dušu kao srpsko kolo a mi smo dobili još jedan dokaz da je muzika jedna od najlepših spona među ljudima.

Izvor: Blic Foto: Facebook

YOU MAY LIKE