Chicago
64°
Fair
5:17 am8:19 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 3mph N
Humidity: 78%
Pressure: 30.06"Hg
UV index: 0
SatSunMon
79/61°F
73/57°F
77/59°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

TREĆI DAN POTRAGE NA DUNAVU: Brat jednog od trojice nestalih poslao bolan apel za pomoć!

Potraga za Milošem Markovićem (37), Nenadom Trivkovićem (38) i Milanom Nikolićem (36) koji su u subotu veče nestali u Dunavu nakon što je čamac u kojem su bili prevrnuli jaka košava i veliki talasi, nastavljena je i danas, a tim povodom oglasio se Milošev brat Dušan, prenosi Telegraf.

“Nema novosti za sada, i dalje ih tražimo, ali još uvek ništa… Ima dosta čamaca na reci koji nam pomažu, tu su i pripadnici Jedinice za bezbednost na rekama, Žandarmerija, građani koji šetaju obalom. Ovim putem šaljemo apel i molimo sve kajakše koji mogu da nam pomognu da dođu na reku. Jedino oni mogu da priđu blizu obali i nepristupačnim delovima. Takođe molimo i sve ljude dobre volje da se priključe u potragu. Jedino što smo za sada našli je Manetov ranac, dokumenta”, rekao je brat nestalog Miloša Markovića (37).

Jedino je, podsetimo, Mane Knežević (37) uspeo da dopliva do kopna. Nezvanično, držao se za dasku. Probio se kroz šibljik i pomoć zatražio u jednoj kući. I dalje je pod lekovima za smirenje. Još mu u ušima odzvanja poziv u pomoć njegovih prijatelja.

U nedelju je sa policijom došao i opisao šta se dogodilo te subote na reci i kako su tri njegova prijatelja nestala. Knežević je,navidno, rekao da je vetar jako duvao, da ih je jedan talas podigao, a drugi poklopio.

Četvorica drugova su te subote oko 21 čas seli u čamac i krenuli ka Novom Beogradu. Kako je vetar bio jak, a talasi veliki ubrzo su, na svega kilometa od Pančevačkog mosta, prevrnuli “Tri princeze”. Tada je Mane poslednji put čuo i video svoju trojicu prijatelja.

PROČITAJTE VIŠE:

“U subotu uveče nisam bio na konobi, ali su mi odmah javili šta se dogodilo. Već za nekoliko minuta ovde je bilo oko 30 policajaca. Sećam se da je to veče jako duvala košava, pa je policija juče nastavila potragu. I ja sam se uključio sa bratom i dva čamca. Iz Pančeva su krenuli prijatelji i drugari nestalih mladića. Sreli smo se na pola puta, ali bez uspeha. Momak koji je preživeo bio je juče sa rečnom policijom i pokazivao gde su bili i kako su se prevrnuli. Mane se spasio tako što je našao dasku sa stiroporom i pomoću nje plivao. Probio se kroz šumu i rastinje i preko nasipa ušao u jednu kuću i zatražio pomoć”, ispričao je Renato Grbić.

Prema njegovim rečima greška mladića je što su kasno krenuli, a tog dana bila je jaka košava.

“Možda i zbog neiskustva krenuli su prema novobeogradskoj strani gde ih je u jednom trenutku jedan talas digao, a drugi ih potopio. To je bilo neminovno za prevrtanje čamaca. Toliko sam dugo na reci da se ne bi usudio na onoj košavi da isplovim. Da su išli ovom obalom i pored nje ništa se ne bi desilo. I da su se prevrnuli, par metara od obale brzo bi doplivali. Da se uhvate za neko granje i da se spasu . Ovako su krenuli na suprotnu stranu po najvećem nevremenu. Najveći udar košave je upravo ispod Pančevačkog mosta”, objasnio je čuveni dunavski ribar koji je spasio veliki broj ljudi od sigurne smrti.

POVEZANE TEME:

ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK: Deca trčala i skakala po plastičnom krovu tržnog centra, roditelji zapalili mreže! (VIDEO)

GENIJALCI IZ KRAGUJEVCA: Gimnazijalci osmislili fantastičan način kako da uštede energiju!

KINEZI UNIŠTILI SPOMENIK PALIM SRPSKIM BORCIMA: Sad se izvinjavaju i obećavaju obnovu!

Izvor: Telegraf
Foto: Milena Đorđević / Telegraf

YOU MAY LIKE

"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
"DEPORTUJTE GA, NIJE GA BRIGA": Britanac napisao šokantan tekst o Novaku Đokoviću i Kosmetu!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
RODIO SE KAO SULEJMAN, SADA JE DUŠAN: Nisam prešao u pravoslavlje, samo sam mu se vratio!
MESTO GDE JE BOG ŽIV: Patrijarh Pavle pre 30 godina spasao srpski manastir u Americi, danas u njega po lek dolaze oboleli od kancera! (FOTO GALERIJA)
NAJBOLJE PRISILNO SLETANJE U ISTORIJI: Pad bez ijedne žrtve! (VIDEO)