Chicago, IL
73°
Sunny
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 73°F
Wind: 11mph WNW
Humidity: 40%
Pressure: 29.71"Hg
UV index: 5
1 pm2 pm3 pm4 pm5 pm
75°F
73°F
68°F
64°F
63°F
MonTueWedThuFri
63°F / 50°F
66°F / 59°F
68°F / 50°F
57°F / 46°F
55°F / 43°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

TRAMPU STIGLA (NE)OČEKIVANA PODRŠKA IZ EU: Nastavite da se borite predsedniče! Uz Vas smo!

Mađarski premijer Viktor Orban objavio je danas na Tviteru poruku podrške bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu, pozivajući ga da ”nastavi da se bori”, nakon što je protiv Trampa podignuta krivična optužnica za tajne isplate tokom predsedničke kampanje iz 2016. godine.

“Nastavite da se borite, gospodine predsedniče! Uz vas smo“, napisao je Orban na svom Tviter nalogu.

Kako navodi AP, Orban je prvi lider neke evropske zemlje koji je javno podržao Trampovu predsedničku kampanju 2016, a takođe je izrazio podršku kampanji za reizbor 2020.

Agencija dodaje da samog Orbana kritičari optužuju da je “demontirao“ mnoge mađarske demokratske institucije i učestvovao u izgradnji mreže korupcije.

Tramp je Orbana u prošlosti opisivao kao “snažnog lidera“ koji “zaista voli svoju zemlju“, i hvalio njegove napore da suzbije “ilegalnu emigraciju“.

Optužnica koju je Velika porota na Menhetnu prošle sedmice podigla protiv Trampa mnogi su opisali kao istorijsku, a usledila je nakon godina istraga o njegovim ličnim, političkim i poslovnim planovima i izazvala je potres u njegovom pokušaju da ponovo bude izabran za predsednika SAD.

PROČITAJTE VIŠE:

AFROAMERIKANAC IZ HARLEMA: Ko je čovek koji je podigao optužnicu protiv Trampa?

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV TRAMPA: Bivši predsednik tvrdi da je u pitanju politički progon, porno zvezda proslavila uz šampanjac!

OBOGATILA SE POSLE NOĆI SA TRAMPOM: Optužila ga da joj je platio 130.000$ za seks, a sada uživa “plodove rada”!

Izvor: Nova
Foto: Printscreen Twitter @NEWSMAX

YOU MAY LIKE