Connect with us

Amerika

TRAMP URUČIO PRIZNANJE: Grenel odlikovan za sporazum Beograda i Prištine! (FOTO)

Published

on

Predsednik Sjedinjenih Država Donald Tramp odlikovao je svog specijalnog izaslanika za dijalog između Beograda i Prištine Ričarda Grenela Ordenom za nacionalnu bezbednost.

“Ambasador Ričard Grenel odlikovan je zbog njegovog izuzetnog doprinosa koji je omogućio istorijsko potpisivanje sporazuma o normalizaciji ekonomskih odnosa između Srbije i Kosova. Prema ovom sporazumu, Srbija i Kosovo ponovo su uspostavili direktne vazdušne, železničke i kopnene veze, glavne infrastrukturne projekte potrebne za “olakšanje ekonomskog rasta i pravovremeni transfer robe i ljudi”, rekao je Tramp u izjavi, objavio je Ambasador Grenel na društvenoj mreži Instagram.

“Ovaj sporazum važan je korak ka izgradnji mirnije, sigurnije i prosperitetnije Evrope. Doprinosi ambasadora Grenela postizanju ovog istorijskog diplomatskog napretka za Srbiju i Kosovo dovešće do svetlije budućnosti za milione ljudi”, rečeno je u odluci.

Grenel je imenovan za specijalnog izaslanika za dijalog Srbije i Kosova u oktobru 2019. godine, dok je služio kao američki ambasador u Nemačkoj.

Kosovo i Srbija potpisali su 4. septembra u Vašingtonu dva dokumenta za normalizaciju ekonomskih odnosa, u prisustvu predsjednika Sjedinjenih Država Donalda Trampa.

Izvor: Radio Slobodna Evropa
Foto: Printscreen Instagram @richardgrenell

Advertisement