Chicago, IL
61°
Fair
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 13mph SSW
Humidity: 56%
Pressure: 29.71"Hg
UV index: 0
5 am6 am7 am8 am9 am
61°F
61°F
61°F
63°F
64°F
MonTueWedThuFri
64°F / 48°F
66°F / 61°F
66°F / 50°F
59°F / 45°F
57°F / 41°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

TRAGIKOMEDIJA U VALJEVU: Advokati traže da se promeni ime kafića jer je uvredljivo!

Tačno preko puta Višeg suda – ide se na piće „Kod lažnog svedoka”.

Pojedini valjevski advokati se protive da se ugostiteljski objekat, koji se nalazi u Ulici vojvode Mišića prekoputa Višeg suda, zove „Kod lažnog svedoka” piše portal Kolubarske.rs.

Prema saznanjima Kolubarskih.rs, osam advokata je podnelo Državnom pravobranilaštvu – Odeljenje u Valjevu, inicijativu da se pokrene postupak promene poslovnog imena ugostiteljskog objekta „Kod lažnog svedoka”.

Nakon razmatanja podnete inicijative, Državno pravobranilaštvo je, na osnovu člana 27. Zakona o privrednim društvima, vlasniku objekta „Kod lažnog svedoka” dostavilo u septembru prošle godine opomenu pred pokretanja postupka, a u „cilju eventualnog mirnog rešenja postupka”.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

Kako je navedeno u odgovoru medijima Državnog pravobranilaštva – „lice nije postupilo po dostavljenoj opomeni, a tužba, još uvek, nije predata Privrednom sudu u Valjevu”.

Prema saznanjima Kolubarskih.rs, u opomeni pred utuženje, zamenik Državnog pravobranioca – Odeljenje u Valjevu poziva vlasnika objekta „Kod lažnog svedoka” da u roku od 30 dana „izvrši promenu naziva privrednog društva ugostiteljske radnje ’Kod lažnog svedoka’ tako što će iz naziva izbrisati reč ’lažni’”.

U opomeni pred tužbu se navodi da će, ukoliko to ne učini, Državno pravobranilaštvo biti prinuđeno da pokrene odgovarajući sudski postupak.

POVEZANE TEME:

PATRIJARH GANUT DOČEKOM U NJUJORKU: Srpska deca u nošnjama ponudila Porfirija pogačom i solju! (FOTO)

DŽOKER VRATIO DENVER IZ MRTVIH: Košem 16 sekundi do kraja doneo pobedu, uz novi tripl-dabl! (VIDEO)

MEŠTANI STREPE OD ZARAZNIH BOLESTI: Drina se više uopšte ne vidi od smeća! (FOTO)

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Twitter @misazaric72

YOU MAY LIKE