Chicago, IL
52°
Fair
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 48°F
Wind: 7mph N
Humidity: 47%
Pressure: 29.71"Hg
UV index: 3
3 pm4 pm5 pm6 pm7 pm
50°F
50°F
48°F
45°F
45°F
FriSatSunMonTue
45°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
61°F / 52°F
64°F / 48°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

TRAGEDIJI NEMA KRAJA: Muž ubijene nastavnice preminuo od infarkta, iza njih dvoje ostalo četvoro dece

Suprug jedne od nastavnica ubijenih u pucnjavi u osnovnoj školi u Uvaldeu u Teksasu, doživeo je smrtonosni srčani udar, navodi se u novinskom izveštaju.

„Džo Garsija, suprug Irme Garsije, jedne od dve učiteljice ubijene u utorak u Uvaldeu, Teksas, doživeo je fatalni srčani udar“, izvestio je novinar Erni Zuniga. „Džo i Irma su bili srednjoškolske ljubavi i u braku su bili 24 godine. Za sobom ostavljaju četvoro dece.”

Irma Garsija predavala je u osnovnoj školi “Robb” 23 godine i nominovana je za nastavnika godine od strane školskog okruga 2019.

„Irma Garsija, učiteljica sa više od dve decenije, bila je poznata kao nepokolebljivi optimista u svojoj porodici“, objavio je Njujork tajms nakon njene smrti. „Zbijala bi šale na okupljanjima u Uvaldeu u Teksasu, pevala svoje omiljene klasične rok pesme tokom žurki i pomagala svom nećaku Džonu Martinezu oko domaćeg zadatka.

„Ona je uvek bila optimistična u vezi sa svime i baš je volela ljude u svom životu“, izjavio je Martinez, 21. Dodao je da su vlasti, kada su otkrile telo njegove tetke, „tamo pronašle njeno telo, koje je grlilo decu u naručju do poslednjeg daha“.

Njegova tetka je bila „kao druga mama“ svojim nećacima i učenicima, rekao je Martinez: „Ona donosi radost i svetlost u sobu.

„Moja tia nije uspela, žrtvovala je sebe štiteći decu u svojoj učionici, preklinjem vas da se molite za moju porodicu, IRMA GARSIJA JE NJENO IME i umrla je kao HEROJ. Mnogi su je voleli i zaista će joj nedostajati“, dodao je on na Tviteru.

Izvor: Daily Wire Foto: Porodične fotke

YOU MAY LIKE