Chicago
64°
Cloudy
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 2mph NNE
Humidity: 82%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 0
SatSunMon
77/61°F
77/63°F
77/63°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

TRAGEDIJA U PORTUGALU: Ambasador Srbije skočio sa litice, javljaju mediji PORODICA: Nije samoubistvo!

Oliver Antić, srpski ambasador u Portugalu, tragično je preminuo danas u Portugalu. Kako prenose portugalski mediji, Antić, koji je bio je u radnoj poseti opštini Kaškaiš, zamolio je svog vozača da stane u mestu Boka do Inferno (Vrata Pakla), gde je po izlasku iz automobila, navodno, skočio u more.

Kolege koje su bile u njegovoj pratnji, oko 13.24 sati odmah su pozvali pomoć a Pomorska policija i Vatrogasna jedinica Estoril uspeli su da izvuku ambasadora Antića iz vode dok je još bio živ. Uprkos pokušajima da ga reanimiraju Antić je preminuo.

Porodica Olivera Antića, međutim, oglasila se pre nekoliko trenutaka sa tvrdnjom da nije u pitanju samoubistvo i da informacija da je ambasador skočio u vodu nija tačna.

Naime, oni tvrde da je ambasador izašao iz automobil, telefonirao, a potom se okliznuo i pao u more. Takođe tvrde da postoji video snimak koji to dokazuje.

“Svi koji koji su ga poznavali, znaju da je život posvetio svojoj porodici, narodu, svojim studentima, pravu i pravdi”, saopšila je porodica prof. dr Olivera Antića, ambasadora Republike Srbije u Portugaliji.

Ministarstvo spoljnih poslova “sa tugom” je obavestilo javnost da je “uvaženi kolega, ambasador Republike Srbije u Portugaliji Oliver Antić, preminuo danas u Lisabonu od posledica nesrećnog slučaja”.

“Pamtićemo ga kao vrsnog profesora, velikog patriotu i pravnika oštrog uma i britke reči. Ostaće upamćeni njegova profesionalnost i posvećenost kao ambasadora naše zemlje, kao i doprinos unapređenju odnosa Srbije i Portugalije. Ministarstvo saučestvuje u bolu porodice, prijatelja i kolega ambasadora Antića”, kaže se u saopštenju..

U utorak, 22. februara, od 10 do 14 časova biće otvorena Knjiga žalosti u zgradi MSP, Kneza Miloša 24 (svečani ulaz na uglu sa Nemanjinom ulicom). Biće otvorena i elektronska Knjiga žalosti na adresi: protocol@mfa.rs.

Izvor: Kurir.rs/Blic/observador.pt

YOU MAY LIKE