Chicago
64°
Mostly Cloudy
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 1mph ESE
Humidity: 84%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 0
SatSunMon
77/61°F
77/63°F
79/63°F

Published 2 years ago

By admin

TRAGEDIJA U AMERICI: Srbin 20-godišnjak poginuo na rođendan svoje majke, skupljeno skoro 20.000 dolara za porodicu!

Srbin Nikola Đorđević (20), koji živi u Americi, poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 16. februara u gradu Šipingport u Pensilvaniji. Njegovi prijatelji pokrenuli su akciju skupljanja pomoći za sahranu mladića, ali i za bolničko lečenje njegovog oca, koji je povređen u nesreći.

Nesreća se dogodila samo nekoliko minuta od kuće u kojoj je ova porodica stanovala. Inače, u trenutku stravičnog udesa, sa Nikolom u automobilu bio je njegov otac Slobodan, a prema prvim informacijama njegovo stanje je stabilno. On se trenutno nalazi u bolnici.

„Jutros smo dobili tragičnu vest da je naš mladi Nikola izgubio život u saobraćajnoj nesreći. Nikolina porodica, otac Slobodan, majka Danijela (rođena Barać) i sestra Tamara, došli su u Ameriku pre nešto više od dve godine i tek su počeli da žive svoj američki san. Ovaj poziv za buđenje bilo je poslednje što su očekivali. Nesreća se dogodila 16. februara (Danijelin rođendan!) nešto posle 21 sat u Šipingportu, Pensilvanija, samo nekoliko minuta od njihove kuće. Nikolin otac Slobodan bio je sa njim u trenutku nesreće. On je hospitalizovan i u stabilnom je stanju. Porodice Đorđević i Barać tuguju i vaša molitvena podrška je u ovom trenutku preko potrebna“, poručio je jedan od Nikolinih prijatelja u apelu za prikupljanje pomoći na mreži GoFundMe.

Pomoć za porodicu Đorđević stiže sa svih strana, a dosad je sakupljeno više od 19.000 dolara.

Za nešto više od 24 časa, sakupljeno je više od 19.000 dolara pomoći Nikolinoj porodici, navodi se na sajtu Gofundme.

“Veoma cenimo vašu ljubav, podršku i razumevanje. Slobodan je i dalje u bolnici, ali dobra vest je da se sutra očekuje otpuštanje i ponovno okupljanje sa porodicom. On je vazdušnim putem transportovan sa mesta nesreće, zbrinut zbrinjavanje u Hitnoj pomoći i primljen u odeljenje za traumu, što će samo povećati rastuću listu troškova za ovu ožalošćenu porodicu. Ova neizvesnost je razlog zašto smo podigli cilj kampanje. Vaša ljubav, podrška i razumevanje su veoma cenjeni. Neka vas Bog blagoslovi i večno sećanje na Nikolu!”, napisao je Nikolin drug.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE