Connect with us

Balkan

TRAGEDIJA KOJA JE POTRESLA REGION: U BiH dan žalosti zbog smrti 8 mladih tokom proslave Nove godine!

Published

on

Osam mladih osoba starosti između 18 i 20 godina preminulo je od posledica gušenja plinom u mestu Tribistovo nedaleko od Posušja u BiH.

“Četiri mladića i četiri devojke u dobi od 18 do 20 godina preminulo je od posljedica gušenja u mjestu Tribistovo nedaleko od Posušja u novogodišnjoj noći”, potvrdio je medijima Milan Galić, direktor policije Zapadnohercegovačkog kantona, prenosi Hina.

Tragedija se dogodila dok su mladi iz mesta Rakitna i Posušja čekali Novu godinu.

Policijski službenici zajedno s dežurnim tužiocem tog kantona obavili su uviđaj i druge istražne radnje. Prema Galićevim rečima, još se ne može sa sigurnošću tvrditi je li njihovu smrt izazvao agregat.

Njihova tela prebačena su u Mostar gde će se provesti obdukcija.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na 41. vanrednoj telefonskoj sednici donelo je Odluku o proglašenju 2. januara 2021. godine Danom žalosti u Bosni i Hercegovini, zbog tragične pogibije osmoro mladih iz Opštine Posušje od posledica gušenja plinom, prenosi Fena.

Ova odluka je jednoglasno usvojena.

Na Dan žalosti ne mogu se održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mestima u FBiH. Medijske kuće na teritoriji FBiH su dužne da usklade i prilagode svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Najviši politički zvaničnici iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske uputili su poruke saučešća porodicama žrtava, a saučešće su izrazili i verski poglavari iz te dve zemlje.

Izvor: Agencije
Foto: Pixabay

Advertisement