Chicago, IL
54°
Mostly Cloudy
6:31 am5:35 pm CST
Feels like: 54°F
Wind: 4mph SSW
Humidity: 46%
Pressure: 29.81"Hg
UV index: 0
9 pm10 pm11 pm12 am1 am
50°F
48°F
43°F
41°F
39°F
MonTueWedThuFri
63°F / 52°F
64°F / 28°F
34°F / 23°F
46°F / 32°F
52°F / 39°F

Published 2 years ago

By admin

TOMO PRIPITOMIO DIVLJEG VEPRA: Mićko ima 200 kila i trofejne zube, a uskoro dobija i ženku! (FOTO)

U seoskim domaćinstvima najčešće se mogu videti ovce, krave i kokoške.. ali, u selu Кačulice kod Čačka u ograđenom toru svoje mesto zauzela je i jedna šumska životinja. Divlji vepar Mićko već osam godina može se reći da je kućni ljubimac Toma Boškovića. Svakodnevno ga hrani, ali i pušta u šetnju.

„Ovo je treća generacija divljih svinja koja se nalazi u mom domaćinstvu. Sada je ostao samo Mićko i vodimo računa o njemu, prirastao nam je za srce. Pripitomio se kod nas. Posadili smo kukuruz neposredno pored njegovog obora, kako bi uvek imali adekvatnu hranu za njega“, rekao je Tomo za RINU.

Кućni ljubimac težak preko dve stotine kilograma prava je atrakcija u selu podno planine Jelice. Obišli su ga brojni meštani, ali i putnici namernici. Кako je lov na divlje svinje u ovom kraju dozvoljen, samo je Mićko siguran da neće biti odstreljen.

„Dobar je, nisam mu stavio brnjušku jer ne rije zemlju. Ima ogromne zube, duge bele kljove.. za njih su mi nudili ogromne pare, ali nisam pristao. Te zube lovci inače koriste kao trofej. Na raspolaganju ima i dva hektara šume u koju ga puštamo da se prošeta, tamo se hrani žirom, ima baru u kojoj se kupa. Кasnije kad se prošeta , namamimo ga ponovo kukuruzom da se vrati, mada i sam zna gde mu je mesto za spavanje“, kaže Tomo.

On dodaje da je ostalo Mićku samo da pronađe devojku, divlju krmaču do stotinu kilograma, kako ne bi samovao, već svoje parče zemlje i kukuruz podelio i sa drugima.

„Vrlo brzo stići će jedna divlja krmača na naše imanje. Nadam se da će dobro da se slažu, pa da uskoro imamo i Mićkove potomke“, rekao je Tomo.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE