Connect with us

Amerika

TIMBERLEJK: Plaćam kauciju uhapšenim demonstrantima! KRUZ: Postoji pametniji način da potrošiš svoje milione!

Published

on

Pop zvezda Džastin Timberlejk pridružio se slavnim osobama koje nude da finansiraju kauciju za demonstrante koji su završili u zatvoru.

“Molim vas da mi se pridružite u podršci demonstranata u Minneapolisu donacijom”, tvitnuo je muzičar i glumac. „Fond za slobodu bori se protiv zatvora plaćanjem kaucije za pojedince sa niskim primanjima: minnesoatafreedomfund.org.“

Senator Ted Kruz, republikanac iz Teksasa, odgovorio je na Tviteru predlogom da Timberlejk umesto toga pruži svoju podršku građanima koji poštuju zakone a kojima su pljačkaši i nasilnici tokom nereda naneli štetu.

“Džastin, kako bi bilo da damo svoje milione fondu za pomoć afroameričkim i latinoameričkim malim preduzećima koja se spaljuju i pljačkaju, umesto fondu za spasavanje razmaženih (često belih) terorista ANTIFA koji uništavaju manjinske zajednice?“, napisao je Kruz, i dodao:

Svaki Amerikanac ima pravo da govori i mirno izražava svoju slobodu govora. Ono na šta nemate pravo jeste da se bavite nasilnim neredima, pljačkom, nemate pravo da palite policijska vozila i napadate vaše sugrađane

“Neredi se ne smiju tolerisati. Nama je potrebno snažno vodstvo predsednika, generalnog tužioca, guvernera, gradonačelnika, šefova policije. Svaki Amerikanac ima pravo da govori i mirno izražava svoju slobodu govora. Ono na šta nemate pravo jeste da se bavite nasilnim neredima, pljačkom, nemate pravo da palite policijska vozila i napadate vaše sugrađane.”

Protesti zbog smrti Džordža Flojda svakodnevno se završavaju sukobima sa policijom i uništavanjem privatne imovine i preduzeća, što je rezultiralo višestrukim hapšenjima.

Sada se VIP osobe okupljaju kako bi pomogli uhapšenim demonstrantima da plate kauciju, a među njima ima i nekih visokih donacija.

I ONA PLAĆA KAUCIJU NASILNICIMA: Sintija Nikson

Među onima koji su se priključili akciji su i neka poznata glumačka imena. poput Seta Rogena, Ben Švarca i Sintije Nikson, zvezde serije “Seks i grad”, koja je objavila da je donirala 1.000 dolara za plaćanje kaucije uhapšenim protestantima.

Izvor: Daily Wire Foto: Youtube

Advertisement