Chicago
18°
Clear
6:59 am5:09 pm CST
Feels like: 1°F
Wind: 15mph S
Humidity: 58%
Pressure: 30.28"Hg
UV index: 0
SunMonTue
37/27°F
39/37°F
41/27°F

Published 2 months ago

By admin

TIKTOK NA MUKAMA: Američka država tužila društvenu mrežu zbog štetnog uticaja na decu!

Američka savezna država Indijana tužila je u sredu kinesku društvenu mrežu za deljenje kratkih video-zapisa Tik-tok zbog osnovane sumnje da obmanjuje korisnike u vezi s uticajem kineske države u njihove privatne podatke, ali i zbog sumnje da izlaže maloletnike sadržaju za odrasle.

Kabinet državnog tužioca Indijane saopštio je da popularna aplikacija krši zakone te savezne države koji se tiču zaštite potrošača, jer im ne otkriva potencijalno mešanje kineske vlade u pristup njihovim privatnim i osetljivim informacijama.

Tik-tok je takođe prevario maloletne korisnike i njihove roditelje svojom starosnom procenom da aplikacija nije pogodna samo za mlađe od 12 godina, navodi se u saopštenju kabineta državnog tužioca Toda Rokite. U žalbi se dodaje da neprikladan seksualni sadržaj, kao i sadržaj koji promoviše droge (uključujući i duvan i alkohol), ne samo što može lako da dopre do dece, već ih ta kompanija „potura” maloletnicima, saznaje „Njujork tajms”.

Rokita, koji je inače republikanac, traži hitnu zabranu ove aplikacije, kao i momentalno kažnjavanje ove kompanije. On je na tviteru napisao da kompanija Tik-tok dobro zna koju štetu nanosi svojim korisnicima.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Politika
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE

BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
SRBIN KOJI RADI ZA FBI OTKRIVA KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT: Ne spava po 9 dana, govori 10 jezika i pravi je genije!
MILVOKI PROSLAVIO SVETOG SAVU: Patrijarh Porfirije poručio roditeljima: "Ne učite decu samo da budu Srbi..." (FOTO+VIDEO)
KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
"BOŽJA PRAVDA PRED OČIMA BILA GEJTSA": Čuveni španski pisac tekstom podigao spomenik Đokoviću!
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!
PREDRAG SVE ODUŠEVIO DUHOVITIM PESMAMA: Mladi Trebinjac piše poeziju, svira gusle, jaše konje i poručuje: U selu je spas! (VIDEO)