Connect with us

sport

TIJANA SE POZLATILA: Bogdanovićeva u Irskoj postala prvakinja Evrope u tekvandou!

Published

on

Reprezentativka Srbije u tekvondou Tijana Bogdanović osvojila je večeras zlatnu medalju u kategoriji do 49 kilograma na Evropskom prvenstvu u olimpijskim kategorijama u Dablinu.

Kako je saopštio tekvondo klub “Galeb”, u četiri meča Bogdanović je ostvarila četiri pobede i osvojila prvo zlato za Srbiju na Evropskom prvenstvu u olimpijskim kategorijama.

„Bio je ovo jako naporan dan. Ovaj sistem takmičenja je izuzetno zahtevan jer može da učestvuje više takmičara iz iste zemlje ukoliko su se kvalifikovali preko kvalifikacionih turnira. Bila sam prvi nosilac i umesto da sam imala neku olakšicu na ovom takmičenju, ubačena sam u granu sa svim osvajačima medalja sa kvalifikacionih turnira“, rekla je Bogdanović.

Ona je rekla da je srećna zbog zlatne medalje i da se nada da će to biti podstrek ostalim srpskim takmičarima koji će tek učestvovati na turniru.

„Ovo zlato mi je bilo potrebno za podizanje samopouzdanja pred finalni Gran pri u Moskvi naredne nedelje. Tada ću znati da li sam se direktno plasirala na Olimpijske igre u Tokiju. Daću sve od sebe da to i ostvarim“, navela je Bogdanović.

Dragan Jović, sportski direktor i prvi trener Tekvondo asocijacije Srbije ali i trener Tijane Bogdanović, rekao je da je bilo mnogo teških mečeva i „gustih“ rezultata, ali da je Bogdanović ostvarila odličan rezultat pred Gran pri u Moskvi.

On je pohvalio i Vanju Stanković, koja je bila na korak od medalje, a zauzela je peto mesto.

Izvor: Danas Foto: Facebook/Tijana Bogdanović

Advertisement