Connect with us

Balkan

TEŠKA NESREĆA U HRVATSKOJ: Sudarila se dva voza, tri osobe poginule, 11 povređeno!

Published

on

U sudaru putničkog i teretnog voza sinoć oko 21.30 kod Novske tri osobe su stradale, a 11 je povređeno, javili su hrvatski mediji.

Hrvatski premijer Andrej Plenković obišao je mesto nesreće i rekao da niko od povređenih nije životno ugrožen, prenela je Hina.

“Nekoliko povređenih osoba su hrvatski državljani, a nekoliko strani”, rekao je Plenković i dodao da podaci o povređenima mogu biti dobijeni od Crvenog krsta u Novskoj.

On nije želeo da govori o identitetu stradalih pre nego što budu završene sve provere, a najavio je da će to utvrditi i objaviti Županijsko državno tužilaštvo iz Siska.

U zdravstvenim ustanovama u Novoj Gradiški zbrinuto je sedam osoba, u Pakracu jedna, a u Slavonskom Brodu tri, dodao je Plenković.

Prema njegovim rečima nesreća se dogodila 10-ak minuta pre krajnjeg odredišta putničkog voza, odnosno kod Novske, kada je putnički voz naleteo na zaustavljeni teretni.

“Udar je bio velik i vagoni putničkog voza su iskočili s pruge. Ostavljamo rezervu da ima još ozleđenih jer su neki delovi voza udaljeni, nisu na pruzi”, napomenuo je hrvatski premijer.

Prema njegovim rečima na terenu su sve dežurne službe i u toku je istraga kako bi se utvrdili uzroci nesreće.

Putnički voz saobraćao je na lokalnoj liniji Vinkovci – Novska i staje na puno stanica pa se pretpostavlja da je na polasku u Vinkovcima bilo više putnika te da je u trenutku nesreće već bio nadomak Novske, dodao je Plenković.

Prema onome što se zna, 13 osoba je stradalo i povređeno u putničkom vozu, dok je u teretnom bio samo mašinovođa koji je zbrinut u Pakracu.

“Voz (teretni) je dolazio iz Šida. Usred noći se ne može proceniti kojom brzinom je išao voz”, rekao je Plenković, ali nije htio da govori o uzrocima nesreće, odnosno da li je putnički voz prošao dok je bilo uključeno crveno svetlo.

Mediji navode da se nesreća dogodila kada je putnički voz naleteo na teretni koji je bio zaustavljen, pretpostavlja se zbog kvara.

Plenković je izrazio saučešće porodicama stradalih i izrazio žaljenje zbog tragičnog događaja.

Železnički saobraćaj na tom delu pruge je u prekidu.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Agencije
Foto: Printscreen Twitter @crvenikriz_hr

Advertisement