Chicago, IL
59°
Partly Cloudy
6:08 am7:31 pm CDT
Feels like: 57°F
Wind: 9mph ENE
Humidity: 47%
Pressure: 29.99"Hg
UV index: 3
11 am12 pm1 pm2 pm3 pm
61°F
61°F
61°F
63°F
63°F
TueWedThuFriSat
66°F / 61°F
68°F / 48°F
57°F / 46°F
54°F / 45°F
52°F / 41°F

Published 2 years ago

By admin

TEO SE NE UKLAPA? Otkrivena pozadina kontroverzne odluke Pešića da precrta bivšeg kapitena!

Da je i sam Svetislav Pešić svestan koliko je delikatna odluka da izostavi Miloša Teodosića iz nacionalnog tima, potvrđuje podignut zid tišine u reprezentativnoj bazi u Staroj Pazovi.

Svakako će pasti u narednim danima, izvesno pred odlazak u LJubljanu na kontrolnu utakmicu sa Slovenijom 17. avgusta.

Čekajući zvanično obrazloženje ovog rizičnog poteza iskusnog selektora Srbije, nezvanično se može čuti da je Kari pozvao na razgovor dugogodišnjeg kapitena i saopštio mu da se ne uklapa u njegovu koncepciju tima. Inače temperamentni Teo mirno je prihvatio Pešićevu odluku, ne želeći da podiže buru u reprezentativnom kampu. To ne znači da se u njemu nije podigao kovitlac emocija, uostalom, kao i u delu reprezentacije koja ide u susret kvalifikacionim mečevima za Svetsko prvenstvo i nastupu na septembarskom Evrobasketu.

Simboličnu podršku pružili su mu reprezentativni drugovi Nikola Kalinić i Nemanja Nedović, takođe i bivši saborac Stefan Marković. Kalinić je na društvenim mrežama postavio video legendarne Teove trojke za pobedu nad Španijom u četvrtfinalu SP u Turskoj 2010. godine, praćen pesmom iz filma “Titanik”, Nedović sliku sa kapitenom kao jasnu poruku koliko mu je teško pala “seča” igrača koji je obeležio jednu celu reprezentativnu epohu.

Upravo u tome i leži rizik Pešićeve odluke. Odrekao se možda i najvoljenijeg igrača srpske košarke u poslednjih 15 godina i time dirnuo u srce miliona onih koji su u čupavom nestašnom momku iz Valjeva videli reinkarnaciju Saše Đorđevića. Pravo je selektora da selektira, uporište ima i u krilatici da 12 najboljih ne čine najbolji tim, ali je u ovom slučaju napravljena očigledna greška u koracima.

Igraču spremnom da igra za Srbiju na jednoj nozi, koji je pritom bio i osovina najvećih uspeha od 2009. do danas, duguje se veće poštovanje. Logično bi bilo da je razgovor iste sadržine obavljen pre početka priprema i time se izbeglo degradiranje njegove impozantne reprezentativne karijere. Teško je poverovati da neko takvog životnog i trenerskog iskustva kakvim raspolaže Pešić nasumično načini ovako nespretan korak. Sigurno je i pre okupljanja razmišljao o tome da Teo štrči u planiranoj koncepciji tima, ali je možda i pod određenom vrstom pritiska stavio njegovo ime na spisak za Evropsko prvenstvo.

Time je povučena crvena linija, koju je Pešić nakon sedam dana priprema ipak rešio da opkorači. Ispravnost sportske logike ove odluke utvrdiće rezultat na Evrobasketu, dok je ispravnost pedagoške logike već utvrđena. Način je bespogovorno pogrešan i čak predstavlja lošu poruku igračima koji sebe sada smatraju neprikosnovenim u nacionalnom timu.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Novosti
Foto: Printscreen Instagram @milosteodosic4

YOU MAY LIKE