Chicago
70°
Partly Cloudy
5:18 am8:17 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 4mph NE
Humidity: 54%
Pressure: 30"Hg
UV index: 3
WedThuFri
81/64°F
81/63°F
77/61°F

Published 4 weeks ago

By Serbian Times

TATA JE VOLEO DA SE IGRA RATA: Otac sina ubicu godinama vodio sa sobom na treninge vojne simulacije! (FOTO)

U novijoj istoriji Srbije nismo svedočili ovako velikoj tragediji i masovnom ubistvu; događaji iz OŠ “Vladislav Ribnikar” i Mladenovca i brojne ljudske žrtve zavile su Srbiju u crno. U čemu je uzrok problema, šta je pokrenulo tragičan lanac događaja i zločina bez presedana, šta su bili okidači nasilnog ponašanja, gde je zakazao sistem, gde društvena odgovornost, a gde ona lična, porodična, kako ubuduće vaspitavati decu – pitanja su na koja u narednim danima moramo pronaći odgovore.

Od užasnog masakra u “Ribnikaru” društvo i dalje raspravlja o tome ko je krivac za dečakovu strašnu odluku koja je odnela tolike živote… Da li je vršnjačko nasilje bilo okidač, da li je dečak psihopata ili sociopata, da li srž problema leži u problematičnom sadržaju na internetu, društvenim mrežama i video-igricama, ili možda delić odgovornosti leži i na njegovom ocu koji je sa sina od 12. godine vodio u streljanu, te sa njim zajedno trenirao takozvani “Airsoft”, odnosnovno vojno-taktičke simulacije.

ŠTA JE ZAPRAVO AIRSOFT?

Treninzi “airsofta”, baš kao što je to slučaj i sa “paintibol” aktivnostima, nemaju limit u godinama, a podrazumevaju simulaciju borbi sa autentičnim oružjem i vojnom taktikom. Na treninzima se koriste pištolji i puške koji su izvrsna replika pravog oružja, a napunjeni su kuglicama veličine 6 mm koje se prave od plastike. Tokom treninga se koristi sistem časti, odnosno igrači se oslanjaju na iskrenost jedni drugih i spremnost da priznaju da su pogođeni, jer kuglice ne ostavljaju prepoznatljiv površniski trag.
“Airsoft” je nastao u Aziji kasnih 70-ih u svetlu činjenice da je civilima bilo zabranjeno posedovanje vatrenog oružja. Sredinom 80-ih ovo se pretvara u jedan vid rekreativnog sporta u kome uživa na hiljade i hiljade igrača širom sveta.

Stručnjaci za domaće medije navode da je Kosta Kecmanović, dečak ubica, zaista bio dobro uvežban, a da je to savladao ne u streljani, već upravo na pomenutim treninzima. Stečene veštine je upotrebio u svrhe nezapamćenog zločina.

OTAC – PASIONIRANI ZALJUBLJENIK U AIRSOFT

Dečakov otac Vladimir Kecmanović, inače poznati beogradski lekar, na svom Fejsbuk profilu kači fotografije sa treniga “airsofta”. Takođe, prati nekoliko stranica koje su posvećene upravo “airsoftu”, ali i različite streljane.

Kecmanović je prethodnih godina takođe označen na brojnim fotografijama sa “airsoft” treninga. Na fotografijama je u punoj ratnoj opremi – lažnim vojničkim uniformama, te sa vernim replikama oružja u rukama.

On je u jednom trenutku rešio da u svoj hobi uključi i sina, ali ono što je trebalo da bude zajedničko vreme oca i sina pretvorilo se u jedno od alata za izvršenje strašnog masakra.

POVEZANE TEME:

ZAVRŠENO SASLUŠANJE: Otac masovnog ubice iz škole na Vračaru negirao krivicu!

TIŠINA I SUZE U ŠKOLI NA VRAČARU: Veliki broj ljudi došao da se upiše u knjigu žalosti! (VIDEO)

ZAVRŠENO SASLUŠANJE: Otac masovnog ubice iz škole na Vračaru negirao krivicu!

Izvor: Blic Žena
Foto: Facebook / Sd Team-Airsoft Smederevo

YOU MAY LIKE

"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
NEPONOVLJIVI VLADIKA NIKOLAJ: Svetac koji je zadivio Evropu i izazvao duhovno buđenje Srba!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
NAJBOLJE PRISILNO SLETANJE U ISTORIJI: Pad bez ijedne žrtve! (VIDEO)
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
BOŽIJE ČUDO U MISURIJU: Otkopali grob časne sestre i ugledali neverovatan prizor! (VIDEO)
"IZGUBLJENA ZEMLJA" POKORILA KAN: Srpski film sniman u Ribnikaru nagrađen ovacijama i aplauzom publike! (VIDEO)
PRIJATELJI PORODICE UBIJENE DEVOJČICE IZ FRANCUSKE: "Hteli su da im deca odrastaju u sigurnoj okolini.."