Connect with us

aktuelno

“SVUDA POĐI, SVOJOJ KUĆI DOĐI”: Princ Filip Karađorđević se vratio da živi u Srbiji (FOTO)

Published

on

“Svuda pođi, svojoj kući dođi”, objavio je Karađorđević na svom Fejsbuk profilu, pozirajući ispred Starog dvora

Sin našeg prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića, Filip (38), sa porodicom – sinom Stefanom (2) i suprugom Danicom – iz Londona se preselio u Srbiju.

Baš kako je srpski princ nedavno najavio u intervjuu za portal Serbian Times, preseljenje je usledilo po smirivanju epidemiološke situacije, a povratak je simbolično pao na Vidovdan!

“Svuda pođi, svojoj kući dođi”, objavio je on na svom Fejsbuk profilu, pozirajući ispred Starog dvora.

INTERVJU, PRINC FILIP KARAĐORĐEVIĆ, 2.DEO: Kritike zbog neznanja jezika su na mestu, Karađorđevići moraju da govore srpski!

SREĆNA PORODICA: Vratili se u Srbiju

Tu dolazimo do zanimljivog podatka, da je mladi bračni par odbio državne privilegije i lagodan život u kraljevskom kompleksu na Dedinju. Umesto toga, princ Filip će se baviti privatnim poslovima, ali i insistirati na promociji istorije i kulture Srbije i njenog naroda.

“Želimo da svojim primerom pokušamo da utičemo na društvo, fokusirani smo na razvoj u održivom smeru, da radimo na očuvanju kulturne baštine, kao i na drugim značajnim projektima za koje smatramo da će biti od koristi za razvoj našeg društva”, rekao je princ koji se bavi analizom finansija u timu za kvantni kapital u londonskoj firmi za upravljanje aktivima i sarađuje sa kompanijama na polju zaštite životne sredine, socijalne politike i upravljanja.

"Свуда пођи, својој кући дођи…" 🇷🇸❤️

Geplaatst door Princ Filip i Princeza Danica Karađorđević op Donderdag 2 juli 2020

Kako nezvanično saznajemo, princ Filip će u narednom periodu posetiti i Kosovo i BiH…

Post princa Karađorđevića izazvao je veliko interesovanje na društvenim mrežama, gde su kornisnici uglavnom pozdravljali odluku o povratku, ali i komentarisali da ga vide kao sledećeg kandidata za predsednika Srbije.

Filip Karađorđević inače je poznat po stavovima o političkim i društvenim problemima, da je britak na jeziku, aktivan je po pitanju podrške pokretu za odbranu reka od MHE, a od svojih roditelja koji su se u Srbiju vratili 2001. godine, tražio je da slike iz dvora vrate Narodnom muzjeu u Beogradu.

Takođe, od donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori, aktivno je podržavao borbu mitropolije crnogorsko primorske i mitropolita Amfilohija i često kritikovao režim Mila Đukanovića da ugrožava i krši verske slobode.

Takođe je ispunio i obećanje dato patrijarhu srpskom g. Pavlu, da će se njegovo dete roditi u Srbiju i bio je, po sopstvenom priznanju, vrlo ponosan kada je taj zahtev ispunio, rođenjem jednog Karađorđevića u domovini posle punih 90 godina.

TEKST: S.I. FOTO:

Advertisement