Chicago
28°
Cloudy / Wind
7:07 am4:58 pm CST
Feels like: 16°F
Wind: 20mph S
Humidity: 81%
Pressure: 29.78"Hg
UV index: 1
SatSunMon
30/25°F
28/12°F
18/0°F

Published 13:39

By admin

SVIRA 28 INSTRUMENATA: Čuveni frulaš iz Knez Mihailove otišao u zatvor zbog protesta! (VIDEO)

Poznati srpski frulaš i muzičar Josip Komljenović javio se danas neposredno pred ulazak u KPZ Padinska Skela, gde je otišao na izdražavnje petodnevne zatvorske kazne, prenosi Nova.rs. U zatvoru je završio jer je odbio da plati novčanu kaznu, izrečenu zbog toga što je u znak protesta, koji je uredno prijavio, svirao frulu ispred Skupštine grada Beograda.

Nakon što je dobio nalog za izdražavnje zatvorske kazne u trajanju od 10 dana, u zamenu za 10.000 dinara, Kamenović se danas javio u Prekršajni sud gde je dobio nalog za prijem u zatvor.

Na njegovo iznenađenje, na nalogu je pisalo da bi zatvoru trebalo da provede pet, umesto deset dana, koliko je bilo navedeno u sudskom rešenju o zatvorskoj kazni.

“Nije objašnjeno zašto mi je vreme za izdržavanje kazne smanjeno. Mislim da su i oni svesni da rade pogrešnu stvar, da ništa nisam loše uradio”, rekao je poznati frulaš neposredno pre ulaska u KPZ Padinska Skela.

Ovaj poznati muzičar, koji je napravio frulu „Baričanku“ i tokom svoje karijere napisao muziku za 50 pesama i osam kola za frulu, svira čak 28 instrumenata! On je objasnio novinarima kako je do svega došlo:

„Nakon što mi je 2018. godine istekla poslednja dozvola uličnog svirača otišao sam na audiciju, koju sam prošao, ali mi dozvola nije produžena. Obraćao sam se gradskim vlastima, pa i Beokomu ali ništa se nije desilo. Neko vreme sam svirao bez dozvole i niko me nije dirao da bi krajem 2019. godine počeo da smetam određenim komunalnim milicajcima. Onda sam prijavio protesni skup i prvo počeo da sviram ispred Gradske skupštine, da bi me kasnije premestili na Kalemegdan.“

https://www.facebook.com/serbiantimes/posts/783846948936985

Dok je svirao u znak protesta komunalna milicija počela je da mu piše prijave.

„Više puta su me legitimisali i tražili dozvolu za sviranje frule a ja sam im svaki put pokazao dozvolu za održavanje protesnog skupa koji mi je izdao MUP. Uprkos tome, svaki put bi mi pisali prijavu zbog toga što nemam dozvolu za uličnog svirača, a ja nisam tamo bio tada kao ulični svirač, već protestant“, ispričao je Komljenović.

Od tada je dobio nebrojeno mnogo prekršajnih prijava. Dozvolu MUP-a za protestni skup, kaže, nije uvažavao ni Prekršajni sud pa mu je do sad izrečeno više presuda – kažnjen je novčano, ali ukoliko ne plati, što ne namerava da uradi, moraće u zatvoru da provide ukupno 33 dana.

„Ako platim onda priznajem krivicu. Onda ispada da sam ja učinio loše stvari, što nisam nikada. Mogu da skupim 10.000 da platim, ali ne dam, iću ću u zatvor. Đuro Jakšić je dao dinar da ga ubiju. Đordano Bruno je rekao: „Okreće se“ i nije hteo da povuče. Neću da priznam da sam uradio ono što nisam. Mogu i da me spale ako hoće, što je malo teže u ovo doba, ali ništa nije teško kad oni odluče“, poruči je juče Komljenović.

Da stoji iza svojih reči, potvrdio je danas tako što je seo u autobus i otišao u zatvor.

Komljenović je propustio da u roku od osam dana od prijema naloga zatraži zaštitu zbog neslaganja sa presudom, nezvanično saznaje Nova.rs iz Prekršajnog suda u Beogradu, gde su objasnili da frulaš nije podneo zahtev za sudsko odlučivanje.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

https://www.instagram.com/p/COs6QmUKNUg/?utm_source=ig_web_copy_link

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen YouTube / Oscar Nimoy

YOU MAY LIKE

GODINE 2022. POSTAO TREĆI NAJBOGATIJI ČOVEK SVETA: Juče izgubio 6,5 milijardi dolara, označili ga kao prevaranta!
LOPOVI UKRALI SUŠENO MESO NA FRUŠKOJ GORI, VLASNIK PORUČIO: "Ne daj Bože da dete pojede to meso, ne želim nikog da nosim na duši!"
SRĐAN ĐOKOVIĆ: Gledaću Novaka od kuće, moja porodica samo želi mir!
ENVER KRENUO NA HODOČAŠĆE U MEKU: Srbi me zaustavljaju na putu, časte ručkom, plate smeštaj!
NOLE O POTEZU OCA SRĐANA: Nije mi to trebalo pred finale, ali nadam se da će biti tu! Mediji su pogrešno protumačili događaj!
OVDE JE ROĐEN SVETI SAVA: Do nedavno je sve bilo obraslo u korov, a sada niče velelepan hram! (FOTO)
ISPLIVALO TELO NA PLAŽI: Policija ispituje da li je u pitanju Ana Volš!
NOLE NAKON POBEDE OSTAVIO PORUKU NA KAMERI I ODUŠEVIO SRBIJU: Đoković se setio najvećeg srpskog svetitelja!
ISPLIVALO TELO NA PLAŽI: Policija ispituje da li je u pitanju Ana Volš!
PATRIJARH PORFIRIJE U NJUJORKU: Obnova izgorelog hrama Svetog Save mora da bude brža i efikasnija!
ENVER KRENUO NA HODOČAŠĆE U MEKU: Srbi me zaustavljaju na putu, časte ručkom, plate smeštaj!
OVDE JE ROĐEN SVETI SAVA: Do nedavno je sve bilo obraslo u korov, a sada niče velelepan hram! (FOTO)
JOVANA JE IZGUBILA SVE KOJE JE IMALA NA SVETU: Onda je došao bračni par Marić i pružio joj novi život i topli dom!
KAD POLITIKA UMEŠA PRSTE: Nova verzija kultnog crtaća najomraženija animirana serija ikada!