Chicago, IL
54°
Clear
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 7mph S
Humidity: 82%
Pressure: 29.93"Hg
UV index: 0
8 am9 am10 am11 am12 pm
55°F
57°F
59°F
63°F
64°F
TueWedThuFriSat
45°F / 37°F
46°F / 36°F
50°F / 41°F
48°F / 36°F
43°F / 32°F

Published 1 year ago

By admin

SVI GA ZOVU TITO: Jovan svaki dan u gimnaziju dolazi u odelu, a evo šta želi da postane! (FOTO)

Totalno drugačiji od drugih, od glave od pete! Tako izgleda Jovan Bajkin (17) iz Kikinde, učenik trećeg razreda gimnazije „Dušan Vasiljev”. Za razliku od vršnjaka kojima je kul da se furaju u iscepanoj obuću i sa čudnim frizurama, Jovan na nastavu dolazi u odelu, beloj košulji i kravati, sa aktovkom u ruci. Cipele se podrazumevaju, a svaka dlaka na glavi je na svom mestu. Njegov stajling je specifičan, a teško da u Srbiji postoji srednjoškolac koji se tako oblači. I tu iznenađenjima nije kraj. Jovan ima neobičan nadimak. Zovu ga Tito.

-Nadimak sam dobio po bivšem predsedniku SFRJ. Tako su me prozvali još u osnovnoj školi. Dopada mi se Titovo vreme i kako su ljudi živeli u nekadašnjoj Jugoslaviji. Do podataka o Titu i nekadašnjoj državi dolazim u knjigama, ali volim i da pričam sa ljudima koji pamte kako je izledao život u Titovo vreme – kaže Tito iz kikindske gimnazije.

Iako nas narodna poslovica uči da odelo ne čini čoveka, u slučaju Jovana i poređenju sa drugim srednjoškolcima, ima zaista potpuno drugačiju konotaciju. Jovan ima velike planove. U odnosu na nekadašnjeg maršala i najvećeg sina naših naroda i narodnosti, sebe ne vidi u politici i na mestu šefa države.

-Moj izbor je Pravni fakultet, a najveća žella je da postanem sudija. To me baš interesuje. Naravno, na predavanja ću odlaziti u odelima – poručuje Jovan i dodaje da ima četiri odela.

Priznaje da su se vremenom ostali gumnazijalci, ali i profesori navikli na njegov stil oblačenja.

-Naravno, u početku je bilo raznih komentara. Sad su se već svi navikli na mene. Za mene je sticanje znanja svečan čin. Iz tog razloga se ovako i oblačim. Po meni, odelo je najlepša odeća koju čovek može da obuče. To je moj izraz poštovanja prema školi i profesorima – pojašnjava kikindski Tito zašto u školu dolazi u odelu.

Već prvog dana škole, kad se tako odeven pojavio u učionici, Jovan je ostavio utisak, ne samo na svoje drugare, već i na mene, i ostale profesore. Ostala sam zatečena, baš kao i svi u školi Odelo apsolutno ide uz Jovanov karakter i ličnost. Odgovoran je i savestan učenik, dobar drug – kaže Danijela Mandić, razredna starešina.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen Facebook / Jovan Bajkin

YOU MAY LIKE