Connect with us

Dijaspora

SVETSKI A NAŠI: Lekari iz Srbije na najvećem skupu radiologa na svetu!

Published

on

U Čikagu je nedavno održan svetski kongres radiologa organizacije RSNA, na kome su učestvovali i lekari iz Srbije.

Generalni konzul Republike Srbije u Čikagu Damjan Jović, pozdravio je lekare iz Srbije i Amerike na prijemu povodom dolaska srpskih lekara na najveći skup radiologa na svetu, godišnju RSNA konvenciju u Čikagu.

Skoro 20000 učesnika iz 145 zemalja na svetu, prisustvuje lično događaju gde se demonstrira sve najnovije o medicinskom snimanju, tehnologijama, veštačkoj inteligenciji i trodimenzionalnom štampanju.

Načelnica u Kliničkom centru Srbije dr Ružica Maksimović kaže da je impresionirana koliko je tehnologija napredovala u poslednje dve godine.

“Ima puno novina, pogotovo u oblasti veštačke inteligencije koja nekako postaje sve više prisutna u svakodnevnom kliničkom radu i koja će svakako biti još prisutnija u narednom periodu”,  kaže dr Maksimović.

Tu su i drugi srpski lekari koji istražuju mogućnosti za medicinski turizam u Srbiji, a povezivanjem srpskih i američkih lekara veoma je zadovoljan generalni konzul Damjan Jović.

“Moram da kažem da nam je izuzetno zadovoljstvo da u tom svom malom kapacitetu možemo da doprinesemo razmeni znanja i iskustava, i ostvarivanju novih veza i kontakata, ne samo naših poslovnih ljudi Srbije, već i samih lekara iz Kliničkog centra u Beogradu sa njihovim kolegama koji su u naprestižnijim bolnicama u Čikagu”, kaže konzul Jović.

Nema sumnje da jedna ovakva poseta puno znači srpskim lekarima zbog sticanja novih iskustava, a istovremeno predstavljaju mogućnost promocije srpske medicine na američkom kontinentu.

Izvor: Rts Foto: Printscreen RTS

Advertisement