Chicago
25°
Ведро
6:55 am4:21 pm CST
Осећај: 14°F
Ветар: 11mph SW
Влажност: 49%
Притисак: 30.26"Hg
УВ индекс: 0
СреЧетПет
41/30°F
48/36°F
43/37°F

Published 1 godina ranije

By Antonije Kovačević

SVE ZBOG MAJICE: Pripadnici “Torcide” pretukli dva „Grobara“ u Makarskoj, jedan kritično!

Navijači Partizana tvrde da ih je u Hrvatskoj napala Torcida. Jedan od njih objavio je fotografije iz Hitne pomoći u Splitu na kojima se vidi da ima krvavu glavu, dok je njegov prijatelj, kako tvrdi, u kritičnom stanju.

“Hrvatski huligani Torcide u Makarskoj su nas napali i fino udesili. Pendreci i bejzbolke i četiri na dva, a ovaj drug ima 69 godina. Baš ste huligani pravi. Ja sam ok. Nije ovo strašno. Preživeću, ali drug je u kritičnom stanju”, piše navijač Partizana uz objavljene fotografije iz bolnice

Dva navijača beogradskog Partizana, inače češki državljani, koji su boravili u Makarskoj, prethodno su na društvenim mrežama objavljivali fotografije na kojima su bila istaknuta obeležja beogradskog kluba, a navodno su zbog svojih objava napadnuti, nakon čega su završili u bolnici.

Sporna objava zbog koje je došlo do incidenta bila je iz jednog restorana, a iznad fotografije napisali su „I u Hrvatskoj svakog dana pravi grobar nosi majice Partizana“. Na slici se vide trojica muškaraca, od kojih je barem jedan ima ima majicu s obeležjima Partizana.

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske su potvrdili kako je Policijska stanica Makarska 6. juna 2022. godine oko 18.30 sati primila dojavu o tuči više osoba u Jadranskoj ulici u Makarskoj.

“Utvrđeno je kako su dve osobe, državljani Češke, zadobili lakše telesne povrede u fizičkom napadu od strane više osoba koje su se udaljile pre dolaska policije. Na okolnosti događaja sprovodimo kriminalističko istraživanje”, rekli su u policiji.

Iako se nezvanično može čuti da su batinama ‘kumovala’ obeležja Partizana, iz policije kažu da još uvek nemaju saznanja o motivima ovog napada. Takođe, zvanično nema potvrde da su napadači pripadnici navijačke grupe Torcida, kako su u objavi na Fejsbuku naveli pretučeni ljudi.

Izvor: Index/Serbian Times Foto: Twitter

YOU MAY LIKE