Chicago, IL
63°
Clear
5:26 am8:07 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 0mph NW
Humidity: 74%
Pressure: 29.82"Hg
UV index: 0
6 am7 am8 am9 am10 am
61°F
63°F
64°F
68°F
72°F
SunMonTueWedThu
68°F / 57°F
82°F / 63°F
81°F / 61°F
72°F / 55°F
73°F / 57°F

Published 3 years ago

By admin

SVE MOŽE, KAD SE DOBRI LJUDI SLOŽE: Sakupljen novac za lečenje malog Boška!

Sakupljena su neophodna sredstva za lečenje šestomesečnog Boška Guglete, koji boluje od spinale mišićne atrofije (SMA), lekom Zolgensma, objavljeno je na Instagram nalogu “Da i Boško pobedi SMA”.

„Nakon tačno 80 dana sakupljanja sredstava za najskuplju terapiju na svetu, objavljujemo da smo uspeli! Naša sreća je ogromna, a zahvalnost večna. Ne postoje reči kojima bismo mogli da opišemo koliku zahvalnost osećamo. Srećni smo i ponosni što je naš dragi dečak ujedinio sve dobre i humane ljude, sve vas koji ste nam ovu radost omogućili“, objavila je dečakova porodica na Instagramu.

U emotivnoj poruci, zahvalili su na svakoj donaciji, poslatoj poruci i pozivu, na svakoj objavi na društvenim mrežama i svakom pomenu Boškovog imena.

„Hvala na svakoj doniranoj stvari, organizovanom bazaru, nagrađivanju, licitacijama, za svaku postavljenu kutiju. Hvala našim malim velikim drugarima iz vrtića, osnovnih i srednjih škola, gimnazijalcima i studentima. Hvala svim kompanijama, svim malim preduzetnicima na svim sjajnim akcijama. Hvala svim medijima i poznatim ličnostima, uz čiju podršku se za Boška čulo širom Srbije i sveta“, naveli su Boškovi roditelji.

„Hvala Boškovom timu, našoj porodici i prijateljima koji su hrabro stajali uz nas, bili naša podrška i oslonac u svim lepim i onim manje lepim trenucima. Hvala svima vama koji ste bili uz nas. Trudićemo se, ali ne verujem da ćemo ikad moći dovoljno da vam se odužimo za sve što ste uradili za nas“, dodali su.

Istakli su i da se, iako su veoma srećni zbog velikog uspeha, ne smeju zaboraviti ostali korisnici Fondacije koji se i dalje bore i kojima je pomoć i dalje potrebna.

„Zato vas molimo da i dalje šaljete poruke, organizujete bazare, kačite licitacije i donirate bilo kome od njih. Na kraju, apelujemo na državu da se što pre uvede obećani skrining kako bi deca rođena sa SMA što ranije dobila terapiju koja im je preko potrebna i za njih znači život“, poručili su.

Izrazili su nadu da će terapija Zolgensma uskoro biti odobrena u Srbiji. „Od srca želimo da Boško bude poslednje SMA dete za koje smo strepeli da li će se dovoljan broj poruka poslati na vreme“, poručili su dečakovi roditelji.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Printscreen RTS Video

YOU MAY LIKE