Chicago, IL
72°
Mostly Cloudy
6:07 am7:33 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 18mph ESE
Humidity: 56%
Pressure: 29.77"Hg
UV index: 2
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
72°F
73°F
70°F
70°F
68°F
WedThuFriSatSun
66°F / 48°F
55°F / 43°F
55°F / 39°F
50°F / 37°F
54°F / 41°F

Published 5 years ago

By Antonije Kovačević

SVAKOG PETKA NA SERBIAN TIMES-u: “Mali vodič za dispečere” Denija Nokića!

Kao što smo obećali, ovog leta i jeseni krećemo sa novim rubrikama na portalu Serbian Times.

Prva u nizu je “Mali vodič za dispečere” koju će uređivati i voditi Deni Nokić, specijalista za planiranje i transport robe i tereta (Expedited Freight Planing Specialist) i jedan od najpriznatijih čikaških dispečera u transportation&trucking business-u.

Počev od sledećeg petka, naš Deni će Vas svake nedelje voditi kroz turbulentno tržište kamiona i robe, davati korisne savete i poslovne procene, rešavati praktične probleme, a moći ćete da mu postavljate i pitanja.

Verujemo da smo izabrali pravu osobu za jednu ovakvu kolumnu, jer Deni Nokić je u protekloj deceniji više puta nominovan za najboljeg dispečera i to od strane najcenjenijih kompanija Midwest regiona SAD.

PRAVI ČOVEK NA PRAVOM MESTU: Deni Nokić od sledećeg petka piše za Vas

-Iza mene je 12 godina rada u najboljim firmama Chicagoland-a, ali i saradnje sa najvećim brokerskim kućama i velikim klijentima. Mnogo toga sam naučio i želim to moje iskustvo da podelim sa ljudima i prenesem na moje mlađe kolege, kako dispečere, tako i vozače. Moja rubrika će biti interaktivna, i zato – pitajte me, podelite sa mnom svoje dileme i interesovanja – a ja ću pokušati da Vam pomognem koliko mogu, ali i da nešto naučim od Vas, poručuje novi kolumnista Serbian Times-a.

Danijel Deni Nokić je rođen pre 43 godine u Trsteniku, gde je završio Matematičku gimnaziju “Vuk Karadžić. Školovanje je nastavio na Pravnom fakultetu u Nišu, gde je istovremeno diplomirao na Fakultetu Fizičke Kulture. Radio je kao urednik i voditelj na TV Trstenik, a jedan je od osnivača Srpskog sokolskog društva “Sveti Despot Stefan”.

-Transport biznis mi je po dolasku u Ameriku predložio jedan dobar prijatelj, kako on reče – zbog retoričkih sposobnosti. Toliko sam se zaljubio u taj posao da sam odlučio da planning podignem na viši nivo. Prihvatio sam američki način života i rada i sledim neki moj put do Američkog sna, kaže on.

Deni je otac dvoje dece, oženjen “najboljom suprugom na svetu”, voli sport i aktivan je u svetu profesionalnog bodybuilding-a.

Pored toga što je dispečer, on je i veliki pobornik zdravog života i ishrane, pa ćete u njegovoj rubrici moći da pročitate i savete o tome kako da sačuvate formu i zdravlje tokom dugih i napornih putovanja.

Imajući u vidu da se veliki broj naših zemljaka koji žive i rade u Americi bavi upravo trucking biznisom, i da taj broj iz dana u dan raste, nadamo se da će Vam “Mali vodič za dispečere” biti od koristi.

Kako onima koji tek počinju, tako i onima koji već uveliko grade profesionalnu karijeru – da razmene ideje ili nauče nešto novo.

Zakazujemo Vam susret sa Denijem u sledeći petak!

KEEP ON TRUCKING!

YOU MAY LIKE