Chicago
Clear
7:04 am5:02 pm CST
Feels like: -6°F
Wind: 8mph WNW
Humidity: 56%
Pressure: 30.51"Hg
UV index: 0
TueWedThu
12/5°F
27/19°F
30/5°F

Published 2 months ago

By admin

ŠVAJCARSKI MEDIJI: Nije fer da samo Srbija bude kažnjena, zašto nema postupka protiv nas!?

Fudbalska utakmica između Srbije i Švajcarske glavna je tema u našim, ali i tamošnjim medijima danima nakon što je završena zbog očiglednih tenzija koje je prouzrokovala. Kao epilog svega, FIFA je odlučila da pokrene disciplinski postupak protiv našeg saveza, ali ne i protiv švajcarskog.

A baš u zemlji poznatoj po najboljim satovima i siru smatraju da to nije pravedno. Najpopularniji portal u ovoj zemlji Blik donosi na naslovnoj strani tekst “Šta narod kaže o disciplinskom postupku protiv Srbije?” u kojem se pitaju kako je moguće da je FIFA pokrenula postupak protiv našeg Saveza, a ne i protiv njihovog.

Novinari Blika uviđaju da provokacije nisu bile jednostrane i da je zapravo najveći deo njih došao od fudbalera Švajcarske albanskog porekla. Posebno je na udaru Granit Džaka, za kojeg smatraju da je morao da dobije određenu vrstu suspenzije zbog svog ponašanja.

I dok se neki čitaoci slažu sa odlukom FIFA da samo protiv Srbije pokrene disciplinski postupak nazivajući je “pravednom, jer su Srbi provocirali i govorili stvari koje nemaju veze sa fudbalom”, drugi su primetili nešto drugo. Mnogi osećaju da je čudno što Švajcarska neće snositi nikakve sankcije.

-Stvarno navijam za nacionalni tim, ali mislim da i on mora da snosi sankcije za sve što se desilo. Granit Džaka treba da bude kažnjen, jer kao kapiten tima treba da bude uzor svima ostalima, a to nije učinio uz svoje provokacije na terenu – piše jedan od čitalaca iz Švajcarske, a prenosi Blik.

Ostali čitaoci takođe potvrđuju njegovo mišljenje.

-Odluka je pravedna, ali mislim da i Granit Džaka treba na neki način da bude kažnjen – piše drugi čitalac.

Postoje i oni neutralni, koji ističu da samo treba stvari što pre zaboraviti i ne potpirivati vatru dodatno, jer će to usloviti novi haos.

-Pustite sve to. Srbi su pravili greške, kao i Džaka. Ako dodamo još ulja na vatru, biće beskorisno. Ko god da je pokrenuo konflikt, ako on potraje dugo, nigde nas neće odvesti – zaključuje Blik.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Telegraf
Foto: Tanjug

YOU MAY LIKE

KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
ENVER KRENUO NA HODOČAŠĆE U MEKU: Srbi me zaustavljaju na putu, časte ručkom, plate smeštaj!
BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
“ON JE NAJVEĆI KOJI JE IKADA DRŽAO REKET”: Cicipas se poklonio Noletu: Hvala ti što me činiš boljim!
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!
ISPLIVALO TELO NA PLAŽI: Policija ispituje da li je u pitanju Ana Volš!
PREOKRET U AUSTRALIJSKIM MEDIJIMA: Histerija oko Srđana Đokovića dobila novu dimenziju!