Chicago, IL
68°
Partly Cloudy
6:07 am7:33 pm CDT
Feels like: 68°F
Wind: 14mph ESE
Humidity: 48%
Pressure: 29.88"Hg
UV index: 6
3 pm4 pm5 pm6 pm7 pm
68°F
68°F
64°F
68°F
70°F
WedThuFriSatSun
66°F / 50°F
57°F / 45°F
55°F / 41°F
50°F / 39°F
55°F / 41°F

Published 5 years ago

By admin

SVAKA ČAST! Piroćanci se šišali kako bi pomogli dečaku obolelom od tumora

Piroćanci koji su juče prošetali centralnim gradskim trgom ispred Doma kulture, po ceni koju su sami izabrali, dobili su frizuru od profesionalnih frizera, a sav novac koji je skupljen otići će za pomoć u lečenju 13-godišnjeg Nemanje Cvetkovića obolelog od malignog tumora.

Pirotski frizeri, čak 14 njih, treći put organizuju humanitarno šišanje, a za razliku od prethodnih akcija, ovog puta su izašli iz svojih salona, pa su frizirali i šišali prolaznike na otvorenom.

Jedna od inicijatorki akcije Radmila Đorđević je rekla da su se prolaznici rado odazivali.

– Danas je učestvovalo ukupno 14 frizera, neki se smenjuju koji zbog drugih obaveza ne mogu ceo dan, a neki od nas ćemo biti ovde do večeras, dokle god imam mušterija. Odaziv je dobar, prepodne je bila baš gužva, oni koji nisu bili upoznati sa akcijom bili su baš iznenađeni i rado sedaju na stolicu – kaže Đorđevićeva.

Akciji su se pridružile i šminkerke, koje su deci iscrtavala lica, ali i žene s Facebook grupe Mame Piroćanke koje su prodavale domaće kolače i druge poslastice.

AKCIJA ZA NEMANJU: Humani Piroćanci

– Malo nas vetar sabotira dok šišamo, ali nas je vreme generalno poslužilo. Privlačimo pažnju i muzikom, devojčicama pletemo pletenice. Zadovoljni smo prilozima koji ljudi ostavljaju – rekla je jedna frizerka.

Cenu šišanja prolaznici sami određuju, a sav novac ide za lečenje mladom sugrađaninu koji boluje od malignog tumora moždanog stabla. 

Prva akcija je bila prošle godine za našu koleginicu gde smo skupili dosta novca za njenu terapiju. Uspešna je bila i druga. Dokle god ima mušterija, mi ćemo raditi, dok ne padne mrak – objašnjava Đorđevićeva.

Improvizovane frizerske stolice i stolove, kao i struju, pozajmili su od Doma kulture, a sa ovakvim vidom udruživanja kako bi pomogli sugrađanima ne nameravaju da stanu, i kako, dodaje frizerka, sve kolege su saglasne da se odazovu pozivu i naredni put.

Izvor: Južne vesti Foto: Južne vesti/G.B.

YOU MAY LIKE