Chicago, IL
73°
Mostly Cloudy
5:24 am8:09 pm CDT
Feels like: 73°F
Wind: 15mph SSW
Humidity: 68%
Pressure: 29.8"Hg
UV index: 3
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
75°F
75°F
75°F
73°F
70°F
TueWedThuFriSat
86°F / 61°F
75°F / 57°F
77°F / 61°F
79°F / 63°F
75°F / 61°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

SUSRET ZA PAMĆENJE: Srbi upoznali Mongolce koji su studirali i živeli u Jugoslaviji, pa snimili urnebesan snimak! (VIDEO)

Iv Beserovac “Nomaddna” i Aleksandar Tašić “Putriota” trenutno se nalaze na proputovanju najdužom železničkom rutom na svetu, od Azije do Evrope. Tokom putovanja prošli su i kroz Mongoliju, gde su prema snimcima na društvenim mrežama, imali prilike da upoznaju grupu Mongolaca koji su studije završili u SFR Jugoslaviji..

Sudeći prema klipu na Tik-Toku, koji je postavio na svom nalogu Tašić, druženje njega i Beserovca sa Mongolcima je proteklo u više nego prijatnoj i srčanoj atmosferi, gde se na kraju čak i zapevalo, i to onako, iz duše.

Mongolci studirali i živeli na tlu bivše SFRJ

Prema Aleksandrovoj priči, njih trojica su studirali u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu, a tokom boravka u nekadašnjoj republici, naučili su i naš jezik.

“Verovali ili ne, u Mongoliji sam upoznao trojicu Mongola koji su tokom 80-ih studirali u Jugoslaviji. Jedan od njih u Beogradu, drugi u Sarajevu, treći u Zagrebu. Svi govore srpskohrvatski. Živeli su u Jugoslaviji tokom svojih najboljih godina, sve do njenog raspada. Pevali smo zajedno, odveli su nas na večeru, upoznali su nas sa našim ljudima iz Srbije i Hrvatske koji žive i rade ovde. Nakon večere smo, naravno, nastavili sa pevanjem, i cirkanjem doduše. Malo lokalne muzike, ali i malo i naše. Prepričavali su nam dogodovštine iz doba Juge, gde su živeli i šta su radili. Domaću muziku (srpsku) znaju od reči do reči. Oni zajedno često prave žurke mongolsko-srpskog prijateljstva. I to je nešto najlepše što sam čuo danas. Hvala im za ovo fenomenalno iskustvo.”, ispričao je on kroz video.

@putriota Neverovatna priča iz Mongolije! #yugoslavia #jugoslavija #zagreb #beograd #sarajevo #viral #foryou #mongolia ♬ original sound – princiluminata

Tokom druženja, kao što se vidi na snimku, žurka je bila “strogo balkanska”, počevši sa Lošom i Plavim orkestrom i hitom “Bolje biti pijan nego star”, da bi se na kraju veče, atmosfera zagrejala uz Predraga Živkovića – Tozovca i njegov vanvremenski hit “Ti si me čekala”. Da su Mongolci poprimili malo našeg karaktera, najbolje govori sevdah u koji su upali tokom pesme, te je palo i grljenje i širenje ruku, Iva Beserovca, Aleksandra i simpatičnih Mongolaca.

Srbi oduševljeni snimkom

U komentarima koji su nastupili, korisnici Tik-toka su oduševljeno komentarisali slučajni susret Srba i Mongolaca uz iće, piće i muziku.

“Prelepo tamo negde u belom svetu se ljudi bolje slažu od nas lokalca”, “Bravo, najlepše je slušati naše priče tako daleko sa strancima”, “Prekrasan i pozitivan video, srce mi se raspilavi, hvala puno. Zdravi i veseli bili, čuvajte se narode”, bili su samo neki od komentara.

PROČITAJTE VIŠE:

DECA ZA PONOS: Sestre Petrović šampionke Srbije u poznavanju francuskog jezika!

ONE SU PONOS SRBIJE: Učenice Matematičke gimnazije osvojile 4 medalje na Olimpijadi u Gruziji!

MLADI PRONALAZAČ ODUŠEVIO SRBIJU: Srednjoškolac Viktor napravio 3 izuma koja bi nam promenila život! (VIDEO)

Izvor: Blic
Foto: Printscreen TikTok

YOU MAY LIKE