Connect with us

Balkan

SUPERHEROJ IZ ZENICE ZADIVIO PLANETU: Mališan koji je rođen bez obe ruke niže medalje u plivanju!

Published

on

Ismail Zulfić iz Zenice primer je da u životu nema prepreka ako istinski želite uspeti u nečemu. Ovaj desetogodišnji dečak rođen je bez obe ruke i s deformitetom desne noge, no to ga ne sprečava da pliva i osvaja medalje.

Njegova osobnost donosi priču koja ne stavlja probleme u prvi plan, već daje rešenja koja služe kao lekcije za bolju i zdraviju budućnost svakog pojedinca u ovom surovom društvu.

Ličnost ovog dečaka najbolje bi dočarali kada bi to povezali sa superherojima iz stripova, onim najkarakterističnijim o kojima se danas prave filmovi. Ovaj superheroj je borac za inkluzivno društvo, još uvek je mlad da bi znao kako je svaki njegov uspeh bitan udarac u toj borbi. On je inspiracija za sve ljude širom sveta, odrasle i decu koji ga poznaju ili su čuli za njega.

Ovaj neobični tandem je mnogo toga preživeo zajedno! 👏😍

Posted by Serbian Times on Sunday, April 25, 2021

“Leptir bez krila”, kako ga mnogi zovu, svaki drugi dan zajedno za svojim ocem dolazi na trening na Olimpijski bazen u Sarajevo.

Ismail je u početku imao strah od vode, a da su mu danas treninzi i bazen sve. Ismail svaki drugi dan pređe 150 kilometara kako bi trenirao.

Prema njegovim rečima, Ismailu najviše odgovara delfin kao najteži stil u plivanju, u kojem je i najuspešniji.

Ismail želi samo da je prvi. Šta god radio. Naravno bez Ismailovih roditelja i njihovog odricanja da bi njemu pružili zadovoljstvo to ništa ne bi bilo. Ismal sada pliva, skija, borda, vozi bicikl i radi sve što rade i ostala deca tipičnog razvoja.

PROČITAJTE JOŠ:

DOČEK U PODGORICI: Petar Liješević slavio srebro sa srpskom zastavom! (VIDEO)

PONOS SRBIJE: Najcitiranijoj srpskoj naučnici uručen Orden za “revoluciju” u medicini!

KAĆI (25) JE KAMION POSTAO DRUGA KUĆA: Mlada Srpkinja u Americi ruši tabue za volanom drumske lađe! (VIDEO)

Ismail je rekorder u Bosni i Hercegovini jer je već osvojio 40 medalja.

“Sve su mi medalje drage, ali najviše volim zlatne jer znam da sam prvi. Isto tako, najviše volim kad nas trener pusti deset minuta pred kraj treninga da se igramo u malom bazenu. Također, volim se takmičiti sa drugarima. Pošto mi je trening poslijepodne, imam vremena i da se igram, vozam na biciklu i igram fudbal. Znam kad mi je vrijeme za trening i tad ostavljam sve. Imam više želja, a neke od njih su: da postanem svjetski prvak u plivanju, da upoznam Cristiana Ronalda, da upoznam Beytullaha Eroğlua (turski plivač koji je rođen bez gornjih ekstremiteta) i da otplivamo zajedno”, kazao je Ismail.

Izvor: Luftika Foto: Printscreen

Advertisement