Chicago, IL
55°
Sunny
6:39 am5:29 pm CST
Feels like: 52°F
Wind: 15mph S
Humidity: 32%
Pressure: 30.11"Hg
UV index: 1
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
54°F
50°F
46°F
45°F
43°F
WedThuFriSatSun
57°F / 41°F
46°F / 34°F
37°F / 25°F
39°F / 34°F
55°F / 37°F

Published 2 years ago

By admin

SUDIJU POGODILA FLAŠA U GLAVU: Prekinut meč srpske i albanske dijaspore u Nemačkoj! (VIDEO)

Fudbalska utakmica Srbije i tzv. Kosova deluje nezamislivo, ali – nije. U nemačkoj sedmoj ligi koja se igra u gradu Frankfurtu, nadmeću se klub srpskih iseljenika ‘Tempo’ i klub kosovskih iseljenika ‘Kosova’, prenosi BBC.

Kada ih raspored utakmica spoji na terenu, igrači daju sve od sebe – kao na svakoj pravoj prvenstvenoj utakmici. Ipak, navijači su ti koji i hiljadama kilometara od kuće mogu da naprave problem.

Baš zbog toga, Evropska fudbalska federacija (UEFA) žrebom ne dozvoljava susrete srpskih i kosovskih timova u svojim takmičenjima.

Iako mečevi ‘Tempa’ i ‘Kosova’ uglavnom počnu fer plejom, vrlo je verovano da će se završiti incidentom i prekidom utakmice.

Poslednji susret dva kluba prekinut je pri rezultatu 1:1, pošto je sudiju pogodila flaša u glavu.

Tokom meča su se čuli mnogi nacionalistički povici, a sudiju, koji je inače policajac, pogodila je flaša koja je navodno doletela iz srpskog dela tribina.

Treneri dve ekipe bili su razočarani krajem utakmice, a nakon sportskog pozdrava naveli su da incident “nema nikakve veze sa fudbalom”.

Na reči trenera ‘Tempa’ Zorana Marčetića, da ga “Boli duša”, njegov kolega iz tima ‘Kosova’ Ruždi Statovci je odgovorio: “I mene mnogo boli duša.”

“Na Balkanu još ima nekih stvari koje ljudi mešaju sa politikom. To nema veze sa politikom. To je fudbal i ništa drugo”, rekao je Statovci.

Iako u klubu kažu da su utakmice protiv nemačkih klubova potpuno drugačije, kao i da su sa hrvatskim klubovima veoma prijateljske, za naše iseljenike u Nemačkoj, navijanje za FK Tempo predstavlja više od fudbala.

“Kada ste sami ovde i nemate nigde nikoga, klub pomogne svakom igraču koji je došao da se integriše. Savetovanje, naći stan, naći posao, to je prvo što treba da nađeš da bi preživeo ovde”, rekao je Dalibor Jaguzović iz FK Tempa.

O ishodu utakmice će odlučiti fudbalski savez, a dve ekipe će se sigurno susretati još u budućnosti.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: BBC
Foto: Printscreen BBC Video Platforma

YOU MAY LIKE