Chicago, IL
46°
Cloudy
6:04 am7:35 pm CDT
Feels like: 43°F
Wind: 10mph N
Humidity: 93%
Pressure: 30"Hg
UV index: 0
11 pm12 am1 am2 am3 am
46°F
46°F
46°F
46°F
48°F
FriSatSunMonTue
57°F / 36°F
50°F / 37°F
59°F / 43°F
63°F / 52°F
61°F / 37°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

SUD DONEO ODLUKU: Evo da li će srpski pevači moći da nastupe u Puli!

Koncert narodne muzike koji su organizatori najavili za 25. mart u pulskom Domu Sportova, a pulski gradonačelnik Filip Zoričić nije dozvolio korišćenje tog gradskog prostora, ipak se neće održati, odlučio je Trgovački sud u Pazinu.

Naime, organizator koncerta u Hrvatskoj, odnosno agencija Hiljadarka, podnela je tužbu Trgovačkom sudu u Pazinu protiv gradskog poduzeća Pula Sport, vlasnika dvorane, u kojoj je trebalo da nastupe Duško Kuliš i prijatelji – Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta i Zorana Mićanović. Organizatori kao nadoknadu za finansijsku štetu tražili su privremenu meru, kojom bi se omogućilo održavanje koncerta 25. marta i najavili su da bi u tom slučaju odustali od daljih postupaka.

Međutim, Trgovački sud u Pazinu, odnosno sudija Damir Rabar, je utvrdio da u konkretnom slučaju nisu ispunjene pretpostavke za određivanje predložene privremene mere o održavanju koncerta. Postoji mogućnost da će organizator tog koncerta ići dalje s tužbom, ali ovaj put za naknadu štete.

U ovom slučaju, kako se navodi u sudskom obrazloženju odluke, Trgovački sud u svom odlučivanju nije uzimao u obzir muzički žanr, već se radi o primeni prava gde, u ovom konkretnom slučaju, nisu postignute pretpostavke za prihvatanje privremene mere koju je tražio organizator koncerta.

PROČITAJTE VIŠE:

“Odluka je zakonita i pravična. Prihvaćeni su svi argumenti, a ne lični stav i animozitet pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića, koji se nastojao prikazati kao argument. Mi smo legalisti, a ukoliko organizator koncerta bude istrajao u nadoknadi štete, smatram da je naša pozicija još snažnija i povoljnija u prozvanom kontekstu”, izjavio je za Hinu advokat Krešimir Škarica, zastupnik Pula Sporta, gradskog poduzeća Pula Sport, vlasnika i upravnika dvorane.

Advokat i zastupnik organizatora, agencije Hiljadarka Srđan Simić rekao kako nije zadovoljan odlukom, koja je nepravosnažna ali da se neće žaliti na tu odluku.

“Na tu odluku nećemo se žaliti prvenstveno zbog toga što smatramo da nema smisla, te da viši sud neće do 25. marta, kada je koncert trebalo da bude održan, uspeti da donese odluku. Sada ćemo u ovom postupku istaći službeni zahtev za naknadu štete”, izjavio je Hini advokat Simić.

Inače, pulski gradonačelnik Zoričić ranije nije dao dopuštenje za održavanja koncerta u pulskom Domu Sportova, koji je bio gotovo rasprodan jer, kako je rekao “u javnom prostoru grada Pule i u objektima kojima upravlja Grad koncerti ovakve vrste neće održavati”. “Mislim da ovaj glazbeni izričaj ne pripada našem podneblju, duhu i mentalitetu grada”, rekao je.

POVEZANE TEME:

PRELEPA SRPKINJA NA FORBSOVOJ LISTI: Tamara Rađenović među 30 najperspektivnijih ličnosti Evrope!

JAPANKA ODUŠEVILA SRBE: Obukla kimono pa na harmonici zasvirala slavnu kafansku pesmu! (VIDEO)

ANĐEOSKI GLAS U SRCU MINHENA: Devojka zapevala “Sini jarko sunce s Kosova”, prolaznici slušali kao začarani! (VIDEO)

Izvor: N1
Foto: Pixabay, Printscreen YouTube

YOU MAY LIKE