Chicago
72°
Clear
6:49 am6:29 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 2mph SSW
Humidity: 66%
Pressure: 30.12"Hg
UV index: 0
WedThuFri
79/64°F
72/54°F
61/46°F

Published 4 months ago

By Serbian Times

STRAHINJA UPECAO GRDOSIJU: Iz Zaovinskog jezera izvukao štuku od skoro 10 kila! (VIDEO)

Na Zavojskom jezeru kod Pirota u nedelju ujutru 5. maja, po maglovitom i kišovitom jutru, Piroćanac Strahinja Ćopić izvadio je “neman” iz vode na svega nekoliko metara od obale i doživeo šok.

Bila je to kapitalna štuka teška preko 9,3 kilograma kilograma i dugačku 110 centimetara. Samo pecanje i vađenje ovako velike štuke Strahinja je uspeo da zabeleži u toku svog uživog prenosa na TikToku.

“Pecao sam sa obale na travnatom terenu. Posle par zabačaja na varalici, dvodelni vobler, osetio sam da je nešto zapelo i ‘udario’ kontru. Mislio sam da je varalica zapela u travi, ali posle par sekundi sam video da se nešto presijalo u vodi i onda je krenula borba koja je trajala oko sedam minuta”, rekao je Ćopić za Agroklub.

@straxinjo Nakon par vikenda i odvajanja sat-dva vremena varaličarenju, pored primarnog pecanja na fideru i plovak odlučio sam da se ove godine malo više posvetim ribolovu štuke. Na varalicu! Obzirom da istu nikada nisam ulovio, zadao sam sebi cilj da će ova godina biti ta! Pratio sam dosta @Fishing in Norway (doktora za štuke), koji me je itekako inspirisao da na ovom našem predivnom divljem jezeru pokušam da prevarim koju.. I da, dana 04.06.2023. oko 08h na štapu sam imao svoju prvu štuku tešku 9.3kg i dugu 110cm. Na štapu Spro Dino Force 1.6m, mašinici Jaxon ultron rdx 250, upredena struna Formax Avanger PEx4 #1.75 i dvodelnom vobleru. Sreća, uzbudjenje, radost, dečački san. Sve je u trenutku postalo java, koje, ni sada posle par sati nisam svestan. Početnička sreća ili moja upornost, verovanje, nije ni bitno ali štuke sa Zavojskog jezera, ćeraćemo se mi još! 🎣 #pike #pikefishing #spining #june #zavojlake #bigfish #lurefishing #fishinglife #predatorfishing #wobler #lake #štuka #zavojskojezero #varaličarenje ♬ original sound – Strahinja Ćopić

Naveo je da je ribu upecao relativno blizu obale. Prema njegovim rečima, na oko pet, šest metara je uzela mamac.

“Odmah sam video da imam posla sa ozbiljnom ribom s obzirom kako mi je izvlačila upredenu strunu od Formaxa na Jaxon ultron rdx 250 mašinici u kombinaciji sa Spro dyno force štapom od 3.6 metara”, kaže Strahinja.

POVEZANE TEME:

TAJNA MOKRE GORE: Najlepše selo na svetu krije brojne izvore lekovite vode, a evo šta su o njima rekli Tarabići!

POTOMCI RIMSKIH CAREVA: Naučnici sa Harvarda uporedili srpski i starobalkanski gen, evo šta su otkrili!

ČUDOTVORNA SVETINJA STARIJA OD KOSOVSKOG BOJA: U njoj se čuvaju mošti četiri sveca, a na ovaj praznik pojavljuje se lekoviti izvor!

Izvor: Blic
Foto: Printscreen TikTok

YOU MAY LIKE