Chicago
72°
Clear
6:49 am6:29 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 2mph SSW
Humidity: 66%
Pressure: 30.12"Hg
UV index: 0
WedThuFri
79/64°F
72/54°F
61/46°F

Published 4 months ago

By Antonije Kovačević

STOPAMA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Nevena je najbolja teniserka američke Konferencije, ali i student generacije na svom fakultetu! (FOTO)

Sjedinjene Američke Države preplavljene su mladim i talentovanim sportistima iz Srbije koji ovde studiraju i uporedo grade sportske karijere. Jedna od takvih je i Nevena Kolarević, koja je kao deo ekipe Illinois State Univerziteta nedavno proglašena najboljom teniserkom konferencije.

Nevena je u Ameriku došla na poziv ovog poznatog univerziteta, gde je kao vrhunski talenat dobila i akademsku i sportsku stipendiju.

Tako je dobila priliku da uspešnu tenisku karijeru iz Srbije nastavi preko okeana. I zablistala je već na prvoj godini. Sa svojim timom je ubedljivo osvojila Konferenciju koja obuhvata univerzitete na američkom Srednjem Zapadu, a Kolarevićeva je izabrana za frešmena godine u Konferenciji.

Ali to nije kraj uspesima Nevene Kolarević. Pored sportskog, briljirala je i na akademskom polju, pa je tako izabrana za brucoša godine na svom fakultetu koji broji preko 22.000 studenata.

Nevena studira internacionalni biznis, a nakon završetka studija planira master i doktorske studije na matičnom ili nekom drugom Univerzitetu.

Naravno, sport je i dalje u prvom planu, pa se Nevena sprema da i ove godine osvoji Konferenciju sa svojim timom i da se plasira na glavno, nacionalno NCAA takmičenje koje okuplja najbolje Univerzitete SAD.

Piše: Antonije Kovačević Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE