Connect with us

Amerika

STIGLI AVANSNI PORESKI KREDITI ZA DECU: Više od 30 miliona porodica u SAD dobija novac!

Published

on

Američka Savezna Poreska Agencija (IRS) isplaćuje drugi krug avansnih poreskih kredita za decu u više od 30 miliona kvalifikovanih domaćinstava.

Iako se čekovi obično isplaćuju 15. u mesecu, ovomesečna plaćena je 13. avgusta zbog drugog datuma koji pada na vikend. Plaćanja za ostatak ove godine isplaćuju se 15. svakog meseca.

Prva rata je uplaćena 15. jula, iako su neki roditelji svoju primili ranije.

Porodice koje ispunjavaju uslove dobijaju do 300 dolara mesečno za kvalifikovanu decu mlađu od 6 godina, i 250 dolara mesečno za svako kvalifikovano dete između 6 i 17 godina.

Za celu godinu to iznosi 3.600 dolara po detetu od 5 godina i mlađem i 3.000 dolara za svako dete starosti od 6 do 17 godina. Ranije je maksimalni kredit iznosio 2.000 dolara po detetu za godinu dana.

Povećanje poreza na kredit za decu, kao i nove avansne uplate, rezultat su paketa pomoći od 1,9 milijardi dolara zbog kovida 19, koji je predsednik Džo Bajden potpisao u martu prošle godine.

Gradonačelnici žele da lobiraju za federalni garantovani prihod i da trajni kredit za decu od 300 dolara mesečno učine stalnim.

Očekuje se da će u Кaliforniji od ekspanzija poreskog kredita za decu imati koristi skoro 8 miliona dece.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: KTLA
Foto: Pexels

Advertisement