Chicago
45°
Магла
6:58 am4:20 pm CST
Осећај: 39°F
Ветар: 10mph NE
Влажност: 84%
Притисак: 29.88"Hg
УВ индекс: 0
СубНедПон
45/39°F
43/34°F
43/34°F

Published 2 godine ranije

By admin

STIGLE BESPLATNE KNJIGE: Fondacija Alek Kavčić objavila 14 novih udžbenika!

Na sajtu Besplatna biblioteka od danas nalazi se 14 potpuno novih udžbenika i radnih svezaka, koje je Ministarstvo prosvete odobrilo ove godine. Svi udžbenički kompleti napravljeni su pod pokroviteljstvom fondacije „Alek Kavčić“, i svi zainteresovani mogu sasvim slobodno da ih skidaju sa sajta, kopiraju, umnožavaju, štampaju, dele, listaju ili bilo šta drugo što smatraju da će doprineti procesu učenja i obrazovanja učenika osnovnih škola u Srbiji.

Novi udžbenici su engleski jezik za I razred, matematika za III razred, komplet za srpski jezik za IV razred, biologija, geografija kao i engleski (za različite godine učenja) za V razred, kao i fizika i likovno za VIII razred.

„U naredna dva meseca plan nam je da objavimo bar još toliko novih udžbenika. Želimo da pozovemo sve škole, nastavnike, učitelje i naravno roditelje, da nam se jave, šaljemo i potpuno besplatna štampana izdanja izdavača Zavoda za udžbenike“, rekao je profesor Alek Kavčić, osnivač fondacije „Alek Kavčić“.

Svi udžbenički kompleti koji se nalaze na sajtu besplatnabiblioteka.com odobreni su od strane Ministarstva prosvete, nalaze se u „katalogu udžbenika“ i prate plan i program osnovnog obrazovanja u Srbiji.

Fondacija Alek Kavčić osnovana je u Americi 2017. godine. U Srbiji počinje sa radom početkom 2020. Osnovni ciljevi fondacije su promocija obrazovanja i nauke.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Fondacija Alek Kavčić
Foto: Fondacija Alek Kavčić

YOU MAY LIKE