Chicago, IL
39°
Cloudy
6:01 am7:37 pm CDT
Feels like: 34°F
Wind: 12mph WNW
Humidity: 53%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 0
10 pm11 pm12 am1 am2 am
41°F
39°F
41°F
41°F
39°F
SunMonTueWedThu
57°F / 41°F
66°F / 52°F
59°F / 37°F
45°F / 37°F
57°F / 46°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

“STAN JE POČEO DA ME GUŠI, IZAŠAO SAM NAPOLJE”: Potresno svedočenje oca Eme Kobiljski na suđenju dečaka ubice! (FOTO)

Roditelji ubijene Eme Kobiljski, Nina i Dragan danas su na svedočenju u Višem sudu u Beogradu na suđenju dečaku, njihovim roditeljima i oglednoj OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, gde se i dogodio nezapamćeni maskar 3. maja prošle godine rekli “da je tog dana za njih život stao”.

Dragan Kobiljski, inače poznati odbojkaši trener rekao je kroz suze i jecaj da je za tragičinu vest saznao u trenutku, dok je kao odojkaški trener radio u Rumuniji.

-Ja sam otac streljane Eme Kobiljski! Mi smo do tada imali bajku od života, nikada nam ništa nije falilo, mi smo mislili da nam to pripada. Samo smo živeli veliku sreću – rekao je neutešni Dragan Kobiljski na početku svog izlaganja i dodao da mu je supruga Nina tog dana javila da se u školi “Vladislav Ribnikar” dogodila pucnjava. On je potom objasnio kako se osećao kada je saznao prvo za pucnjavu, a zatim i za stravičnu vest.

-Stan je počeo da me guši. Izašao sam napolje. Kada me je pozvala Nina i saopštila mi da je naša Ema ubijena, pao sam na zemlju i ležao. Samo jedno pitanje – Zašto?

Nakon toga, rekao je da je svoju mezimicu poslednji put video kada je išao na prepoznavanje, a to je opisao uz potresne reči “bila je lepa”. U nastavku svedočenja Kobiljski je naveo i da dalje na Emin broj telefona šalje poruke i da joj piše šta se dešava, kao i da svako veče gleda u njenu sliku.

-Ona kao da mi kaže “tata biće dobro”. Ema je možda osoba koja je mene najviše na svetu volela. Imali smo posebnu vezu. Ne damo nikome da nam oduzme našu Emu – kroz suze je u prepunoj sudnici rekao Dragan Kobiljski, koji je potom opisao šta ga posle svega uznemirava i zabrinjava.

-Zabrinjava me što je porodica dečaka ubice na slobodi, ali ne zato što ih mrzim, ili se radujem njihovoj nesreći, već zato što ta porodica živi u ambijentu oružja, municije i monotovljivih koktela. Mislim da će oni i dalje znati da pucaju u čelo, potiljke, bubrege nenaoružanu decu. Mi kao porodice opet zavisimo od njihove dobre volje, da li će to da urade ili ne. Uznemirava me kada advokat čoveka koji je stvorio najvećeg monstruma na konferenciji prenese njegove reči: “Neka rade šta hoće, porodicu neka mi ne diraju, a on je nama uništio svetove!” Oni kao porodica ne znaju šta su nam uradili. Imaju arsenal, a ne idu u vojsku. Ima bolesnika u kući, a lekar je. Užasava me kada takav čovek kaže: “Nisam kriv!” Jedan sveštenik nam je rekao “Emin izbor je bio da stane isped njega i da mi treba da poštujemo njen izbor. Na čast je svakom roditelju da ga dete prevaziđe, a mene je Ema prevazišla.”

Draganova supruga Nina Kobiljski rekla je da ona pokušava da nađe oprost, ali da oprost od nje nije ni tražen, kao da ni druga strana nije izrazila žaljenje.

-Ja ne osećam mržnju, osećam žal, zašto mu nisu pomogli, ovo nije smelo da se desi! Ja ne iznosim tvrdnju da je neko od staratelja želeo da se desi, ali oni su tako želeli da vaspitaju dete. Roditelji zločinca imali su odgovornost da do tragedije ne dođe, i nisu je ispunili. Trebalo bi bar da imaju osećaj odgovornosti da izađu i kaže: “Ljudi mi smo krivi!” – rekla je Nina Kobiljski.

POVEZANE TEME:

“TUGUJEM, OSEĆAM SE KRIVIM”: Nakon potresnog svedočenja oca Adriane ubijene u Ribnikaru plakali su svi! (FOTO)

“ZBOG MOJE DECE I SVIH VAS, JA SE MORAM BORITI”: Dirljive reči ranjene nastavnice iz Ribnikara nakon odluke Vlade!

POTRESNA SCENA U PALATI PRAVDE: Roditelji ubijene Angeline na sud došli grleći njenu sliku, danas bi slavili njen 15. rođendan! (FOTO)

Izvor: Kurir
Foto: Nenad Kostić

YOU MAY LIKE