Chicago, IL
61°
Partly Cloudy
6:08 am7:31 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 8mph ENE
Humidity: 45%
Pressure: 30"Hg
UV index: 4
12 pm1 pm2 pm3 pm4 pm
63°F
64°F
63°F
63°F
63°F
TueWedThuFriSat
70°F / 63°F
68°F / 50°F
59°F / 46°F
55°F / 43°F
52°F / 41°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

STAJAO JE U POSLEDNJEM REDU I MOLIO SE: Đoković na liturgiji u crkvi Ružici. Niko ga nije poznao dok mu sveštenik nije prišao (FOTO)

Nakon što je u ponedeljak sleteo u Beograd nakon deportacije iz Australije, Novak Đoković se u četvrtak se pojavio prvi put u javnosti, i to tiho, bez pompe, iz poslednjeg reda slušajući bogojavljensku liturgiju u crkvi Ružici na Kalemegdanu.

– Stajao je neprimetno u poslednjem redu. Došao je da se pomoli u tišini na jedan od najvećih srpskih praznika. Nema skupih delova odeće, ne traži nikakvu pažnju i verovatno niko ne bi ni primetio da je on tu da ga jedan od sveštenika nije prepoznao. Zato je Novak Đoković tu gde jeste, zato je Novak Đoković na samom tronu sveta, zato što je pre svega ČOVEK, napisao je na crkvenom Instagram profilu jedan od vernika koji je prisustvovao liturgiji.

SVEŠTENIK GA PREPOZNAO: Novak Đoković, tihi momak iz poslednjeg reda

Kada su drugi vernici, pred kraj liturgije, primetili Novaka, počeli su da mu prilaze, a on je ljubazno pristajao da se fotografiše.

I POSLE SVEGA, OSMEH NA LICU: Novak pozira sa obožavaocem ispred crkve Ružice

I posle svega što je prošao, neizvesne teniske budućnosti koja je pred njim, Novak Đoković je bio nasmejan, skroman, onakav kakvog smo navikli da ga gledamo.

-Pomolio se za zdravlje svoje porodice, zapalio sveće i otišao, svedoči jedan od vernika za Serbian Times.

Tekst: Serbian Times Foto: @ruzica_petka/IG, Reddit

YOU MAY LIKE