Chicago, IL
68°
Sunny
5:25 am8:08 pm CDT
Feels like: 68°F
Wind: 12mph NNE
Humidity: 52%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 8
2 pm3 pm4 pm5 pm6 pm
68°F
66°F
66°F
66°F
66°F
MonTueWedThuFri
84°F / 64°F
82°F / 64°F
73°F / 57°F
75°F / 57°F
70°F / 59°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

ŠTA SE DEŠAVA SA JELENOM ĐOKOVIĆ: Zašto Novakova supruga nije bila u Australiji?

Dok se Novak vraćao na tron u Australiji, dva pitanja mučila su ovih dana njegove i fanove njegove supruge.

Zašto Jelena Đoković nije bila u Australiji da podrži svog supruga u njegovoj trijumfalnoj borbi? Zašto Jelena Đoković više ne izgleda kao da ima 25 godina?

Odgovori na oba pitanja vrlo su jednostavni, iako je jedan malo kompleksniji. Pa hajde da krenemo s lakšim.

Jelena nije bila u Australiji jer, prosto, neko je morao da ostane kod kuće s decom. Upravo o tome je i Novak lično govorio novinarima nakon 10. pobede na prvom Grend slemu sezone, priznavši da mu jako teško pada razdvojenost od supruge i dece, ali i da je Jeleni neizmerno zahvalan što ona brine o porodici da bi on mogao da bude najbolji u tome što radi.

PROČITAJTE VIŠE:

„Nisam srećan što sam daleko od svoje dece. Moja supruga i ja moramo mnogo da balansiramo da bi sve ovo funkcionisalo“, rekao je Đoković.

Ipak, u jeku rasprava o tome zašto Jelena Đoković nije bila uz supruga dok je vodio najvažniju borbu u poslednjih godinu dana, koja ga je vratila u sam vrh svetskog tenisa, neko se na društvenim mrežama zapitao šta se to desilo sa Jelenom Đoković pa više ne izgleda kao nekad. Naime, neko je postavio njene fotografije od pre 10 godina uz komentar da je „bila slatka kad je imala više kilograma“ i da je „baš imala nešto“.

I onda su, naravno, krenuli da se nižu komentari da je veganstvo za sve krivo, mada su neki razumno primetili i da nije poenta u kilogramima, jer očigledno je da Jelena nikad nije imala drastične fluktuacije kilaže, već u jednom prirodnom i normalnom procesu koji se zove protok vremena. Namerno neću reći starenje. Jelena nije stara.

Jelena Đoković ima 36 godina i rodila je dvoje dece. Poslednju deceniju je posvetila roditeljstvu i aktivizmu u radu sa Fondacijom Novak Đoković. Svakodnevno se bori da mladima u Srbiji omogući bolje obrazovanje i perspektivniju budućnost. Bavi se zdravom ishranom, psihologijom roditeljstva, mentalnim zdravljem, svim mogućim aspektima zdravijeg života i unapređenja sebe. Uz sve to, Jelena je stalna potpora svom mužu, a on nije malo puta napomenuo koliko je to težak zadatak.

Ali hej, hajde da primetimo da Jelena više ne izgleda kao da ima 25 godina. Ili hajde da ne?

Imperativ večne mladosti kao teror savremenih medija verovatno nikad neće izgubiti bitku. Jasno je da je svima lepše da budemo zauvek prelepi, mladi i neuništivi. Pa ko to ne bi želeo? Da ne ostarimo, da nemamo sede, strije, bore, opuštenu, pegavu kožu koja gubi pigment, suvu beživotnu kosu, da nema na nama nikakvih tragova života koji smo živeli. Samo, svi znamo, bar u sebi, da to ipak nije stvaran život i da suštinski to nije stvarna lepota.

Jelena to zna i ne trudi se da zadrži tu zacementiranu sliku sebe iz nekog prošlog trenutka u vremenu. Naprotiv. Zato kad se sledeći put budete zapitali šta se to desilo Jeleni Đoković, setite se da je odgovor – SVAŠTA. I baš je super što je tako. Želim joj da samo tako nastavi.

POVEZANE TEME:

OPET SU NAJVEĆI FAVORITI: Poslušajte ukrajinsku pesmu za ovogodišnju Evroviziju! (VIDEO)

SRPSKA KOLONIJA U FULAMU: Mitar dobio zemljaka kao pojačanje, transfer vredan 12 miliona evra!

ŠAMAR ZELENSKOM: Još jedna NATO zemlja neće da pošalje avione Ukrajini!

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Facebook

YOU MAY LIKE