Connect with us

sport

SRPSKO-GRČKI TANDEM ZA MEDALJU: Damir Mikec uzeo bronzu sa Anom Korakaki! (FOTO)

Published

on

Olimpijski vicešampion Damir Mikec je, u timu sa Grkinjom Anom Korakaki, osvojio bronzanu medalju u takmičenju miks parova vazdušnim pištoljem na „Kupu predsednika“ u Vroclavu, završnom svetskom takmičenju u 2021. godini.

Nakon prvog mesta u kvalifikacijama, Mikec i Korakakijeva su nastupili u polufinalu i finalu, gde su u grupi A imali velike rivale u vidu Indijke Manu Baker i olimpijskog prvaka Dževada Forugija iz Irana.

Kako su na kraju sedme serije bili izjednačeni (31:31), o plasmanu u finale odlučilo je raspucavanje, gde su strelci iz Azije bili precizniji i otišli u borbu za zlato.

Srpsko-grčkoj kombinaciji je pripala bronza, jer po eksperimentalnim pravilima nema mečeva za treće mesto. Bronzane medalje dobijaju oba drugoplasirana tima u polufinalnim grupama.

Drugo mesto u B polufinalnoj grupi i drugu bronzu osvojili su Selin Gobervil (Francuska) i Kristijan Rajc (Nemačka). Najbolji u ovoj grupi bili su Matild Lamol (Francuska) i Artem Černousov (Rusija) i otišli u borbu za zlato sa Bakerovom i Forugijem. U duelu za prvo mesto Bakerova i Forugi su tim Lamol/Černousov savladali sa 16:8 u poenima.

Mikec je bio uspešan i na startu pojedinačnog takmičenja. Naš reprezentativac je u popodnevnom programu drugog dana zauzeo sedmo mesto u kvalifikacijama muškaraca vazdušnim pištoljem i prošao u sutrašnje polufinale.

Borba za plasman među osam najboljih je bila vrlo izjednačena. Mikec je pogodio 577 krugova, kao i osmoplasirani Slovak Tuzinski i Pakistanac Džozef. Mikec i Tuzinski su dalje prošli zbog većeg broja unutrašnjih centara od Džozefa, koji je završio takmičenje.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Streljački savez Srbije

Advertisement