Chicago, IL
46°
Light Rain
6:04 am7:35 pm CDT
Feels like: 43°F
Wind: 12mph N
Humidity: 92%
Pressure: 29.99"Hg
UV index: 0
10 pm11 pm12 am1 am2 am
46°F
46°F
46°F
46°F
46°F
FriSatSunMonTue
59°F / 37°F
50°F / 37°F
59°F / 43°F
63°F / 52°F
61°F / 39°F

Published 1 year ago

By Antonije Kovačević

SRPSKI VESLAČI OSVETLALI OBRAZ U AMERICI: Velika pobeda Koste, Nikole i Vuka u trci najboljih američkih osmeraca!

Tri srpska juniorska reprezentativca u veslanju, sada tri studenta američkog univerziteta Dreksel (Filadelfija), Kosta Petković, Nikola Lončar i Vuk Mladenović, ostvarili su istorijsku pobedu u trci najboljih američkih osmeraca koja se odigrala u Virdžiniji prošle nedelje.

Da trijumf bude još značajniji, ovo je ujedno bila i prva pobeda osmerca Dreksela nad moćnom ekipom NAVY univerziteta, na kojem se školuju budući oficiri američke mornarice, a koja je već tradicionalno među najboljim timovima u SAD.

-To je velika pobeda za naš Univerzitet, koji je do sada uvek bio u senci NAVY, tako da je bilo zaista veliko slavlje posle te trke. Inače, među nas osam veslača trojica je Srba, dvojica Amerikanaca i po jedan Britanac i Rumun. Sada nastavljamo pripreme jer nas sredinom maja čeka kvalifikaciona trka za državno prvenstvo. Ako pobedimo, 2.jula ćemo se sa najboljim američkim univerzitetima borit za titulu državnog prvaka, kaže za Serbian Times Kosta Petković, student treće godine finansija i biznis analitike.

On je poslednji došao u Ameriku i priključio se na Drekselu Nikoli i Vuku, inače svojim najboljim prijateljima, sa kojima se druži i vesla još od 12. godine. Prethodno je bio juniorski reprezentativac Srbije i osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 2018. godine u Francuskoj.

A onda mu se pružila prilika da školovanje nastavi u Filadelfiji…

-Za moj dolazak ovde najzaslužniji su Nikola i Vuk koji su već studirali tu, dobio sam stipendiju na osnovu mojih sportskih rezultata i došao ovde pre tri godine. Nisam imao problema sa privikavanjem jer su njih dvojica bila tu da mi pomognu oko svega, tako da sam se od početka osećao kako kod kuće.

I ONA JE DOPRINELA DA SE U FILADELFIJI OSEĆA KOD KUĆE: Kosta sa devojkom Julianom

Kosta planira da završi fakultet i da se, ako bude u dobroj formi, vrati u Srbiju i pokuša da se kvalifikuje za Olimpijadu.

-Nadam se da ću biti u prilici da predstavljam Srbiju na Olimpijskim igrama, to mi je oduvek bila želja. Ako mi se ne ispuni, nastaviću školovanje u Americi i videti šta će mi život dalje doneti, kaže na kraju razgovora Kosta Petković, odličan student i prvokjlasni sportista koji na pravi način reprezentuje Srbiju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Piše: Antonije Kovačević Foto: Privatna arhiva

PROČITAJTE JOŠ:

PLATIO 150.000 EVRA KAKO BI VASKRS DOČEKAO KOD KUĆE: Novac nije problem kad se Luka zaželi porodice!

INTERVJU, BRANKO DRAGAŠ: Dolazi najveća svetska ekonomska kriza ikada, vadite Vaš novac iz banaka! (VIDEO)

ANTONIJE KOVAČEVIĆ: Kako je Nele Karajlić započeo rat u bivšoj Jugoslaviji! (VIDEO)

YOU MAY LIKE