Chicago
75°
Partly Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 75°F
Wind: 8mph E
Humidity: 68%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 2
SatSunMon
73/59°F
72/63°F
68/61°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

SRPSKI REPREZENTATIVAC PREŽIVEO DRAMU: Hitno evakuisan iz Grčke, umalo se ugušio u dimu od požara! (FOTO)

Filip Petrušev, srpski reprezentativac i košarkaš Filadelfija Seventisiksersa, našao se u Grčkoj u periodu kada je izbio veliki požar i bukvalno je morao da beži od njega.

Njegova devojka Tiana Šumaković je detaljno objasnila dramatične momente koje niko ne bi želeo da proživi, a objavila je i snimke kako su to radili.

„Deset kilometara bežali od vatre po plaži, gušili se od dima, apsolutno prepušteni sami sebi. Onda smo došli u drugi hotel, gde smo trebali da budemo bezbedni i da sačekmo da neko dođe po nas. Po nas iz hotela niko nije došao. Vatra se približila toliko da smo morali kako znamo i umemo da bežimo što dalje. Za nas nije bilo mesta i svakako smo propustili ljude sa decom i bebama“, ispričala je Šumaković i dodala:

„Tako da smo nastavili dalje peške, struje je nestalo i samo smo išli što dalje od vatre, jer nismo znali gde da idemo. Nakon četiri sata dodatne agonije, išli smo peške, pa kombijem, pa ponovo peške i na kraju smo čistom srećom uspeli da nađemo autobus. Preko 20.000 ljudi je evakuisano“, završila je Filipova devojka.

Petrušev je ipak dobio dobre vesti nakon drame, pošto ga je selektor selekcije Srbije Svetislav Pešić pozvao na širi spisak košarkaša koji su u konkurenciji za Mundobasket.

POVEZANE TEME:

POMOĆ U TEŠKOM TRENUTKU: 36 srpskih vatrogasaca i 14 vozila stižu u Grčku da se bore protiv požara!

PEŠIĆ OTKRIO RAZLOGE OTKAZA: Jokić mentalno nije spreman da preuzme odgovornost, Micić i Lučić povređeni!

SRPSKI TURISTI EVAKUISANI SA RODOSA: Deo se vraća, a ostali nastavljaju letovanje uprkos požarima koji se šire!

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Twitter @rikardons

YOU MAY LIKE