Chicago
36°
Ведро
6:56 am4:21 pm CST
Осећај: 28°F
Ветар: 10mph SW
Влажност: 74%
Притисак: 29.94"Hg
УВ индекс: 0
ЧетПетСуб
50/39°F
43/39°F
45/37°F

Published 2 godine ranije

By Antonije Kovačević

SRPSKI LEKAR KOGA SLAVI CELA AMERIKA: Doktor Knežević govori o vakcinama i psihičkim posledicama koje je ostavila pandemija korone! (VIDEO)

U Čikagu živi i radi veliki broj lekara poreklom sa naših prostora, a među onima koji se najviše ističu svakako je doktor Nebojša Knežević, ovogodišnji dobitnik nagrade koju Američko udruženje za terapiju bola dodeljuje za izuzetne zasluge i koja nosi ime dr. Menčikatija, pionira ove oblasti medicine.

Rođen je u Šapcu, gde je završio srednju medicinsku školu, nakon čega odlazi u Beograd, diplomira kao student generacije na Medicinskom fakultetu sa prosekom 9,87, specijalizira kliničku farmakologiju i ostaje da radi na fakultetu.

Kada je 2003.godine došao na Univerzitet Ilinois u Čikagu da završi doktorat nije imao nameru da ostaje, ali su Amerikanci odlučili da po svaku cenu zadrže stručnjaka koji je za samo par godina specijalizirao farmakologiju, anesteziologiju, hirurgiju, te na kraju i subspecijalizaciju iz terapije bola, oblasti kojoj se najviše posvetio.

Danas je doktor Knežević redovni profesor hirurgije i anesteziologije na Univerzitetu Ilinois, šef za nauku i istraživanje Advokat Ilinois Masonik, jedne od najprestižnijih bolnica u državi, gde vodi i odelenje za terapiju bola i centar za kliničko ispitivanje lekova. Član je Upravnog odbora američkog udruženja za neuromodulaciju i uređivačkog odbora nekoliko stručnih medicinskih časopisa, kao predsednik udruženja za intervencionu terapiju bola Ilinoisa.

I taman kad pomislite: “Pa dobro, kad taj čovek stiže da jede i spava?” – on vam usput kaže i kako volontira u srpskoj pravoslavnoj crkvi Hristovog vaskrsenja u Čikagu, gde smo ga sreli ovog leta.

PORED SVIH OBAVEZA, STIŽE I DA VOLONTIRA: Dr Nebojša Knežević prodaje kupone na Serb Festu u crkvi Svetog vaskrsenja u Čikagu

Oženjen je, ima dvoje dece koja su već stasala za koledž i na koje, kako kaže, ne pokušava da utiče da nastave njegovim stopama…

Pogledajte intervju koji je Dr. Nebojša Knežević dao Antoniju Kovačeviću, uredniku portala Serbian Times i Youtube kanala Serbian News USA, a u kome govori o svom životnom putu, srpskoj zajednici u Čikagu, kao i najaktuelnijim temama, poput lečenja kanabisom, vakcinacije i psihosomatskim posledicama koje je pandemija kovid virusa ostavila iza sebe…

Za više ekskluzivnih intervjua i zanimljivih reportaža zapratite naš Youtube kanal Serbian News USA jednim klikom na ovom LINKU!

Piše: Antonije Kovačević Foto&Video: Saša Lukić

YOU MAY LIKE