Chicago
66°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 8mph NNE
Humidity: 84%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 1
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 3 weeks ago

By Serbian Times

SRPSKI JUNIORI ZASIJALI U TURSKOJ: Kik-bokseri osvojili 19 medalja na Evropskom prvenstvu!

Juniorska kik-boks reprezentacija Srbije ostvarila je veliki uspeh na Evropskom prvenstvu koje je održano u Turskoj.

Srpski kik-bokseri do 18 godina osvojili su čak 19 medalja, od čega sedam zlatnih, četiri srebrne i osam bronzanih.

“Ovaj uspeh još više dobija na značaju ako se u obzir uzme činjenica da su zbog velikih finansijskih problema naš put u Tursku i učešće na šampionatu bili pod velikim znakom pitanja”, kaže selektor juniorske kik-boks reprezentacije Srbije Srđan Radulović i dodaje:

“Međutim, zahvaljujući novom rukovodstvu i predsedniku Dušku Basraku, ipak su obezbeđena sredstva. Okupili smo najbolje borce, odradili smo mini pripreme na Paliću i na kraju smo se za sve to odužili sjajnim rezultatima i osvajanjem velikog broja medalja”.

Zlato na šampionatu Evrope osvojili su: Nada Krivačević, Sonja Vukšić, Matej Mučibabić, Mišo Vorkapić, Rada Erdeljan, Nada Petronić, Milica Despotović. Srebrom su se okitili: Dušan Žeravić, Ivan Krivačević, Vanja Grbić i Vuk Đorđević, dok su do bronzanih odličja stigli: Janja Savić, Pavle Mitrović, Vasilije Krajnović, Stevan Sekulić, Jovan Sekulić, Uroš Krstić, Strahinja Savić, Aleksa Germek. Uz selektora Srđana Radulovića u stručnom ptabu bili su i Radomir Radomirović i Vladimir Bogović.

O kakvom supehu se radi govori i podatak da je na Evropskom prvenstvu u Istanbulu učestvovalo 1640 takmičara iz 38 zemalja.

“Konkurencija je bila zaista žestoka, ali imamo izvanrednu generaciju mladih kik-boksera. Nekolicina ovih momaka i devojaka bilo je i deo ekipe koja je prošle godine ostvarila najveći uspeh kada smo na juniorskom Svetskom prvenstvu u Italiji osvojili čak 14 zlatnih medalja. Svi ovi rezultati nam daju za pravo da možemo da kažemo da za budućnost srpskog kik-boksa ne treba brinuti”.

Ono što naše najbolje kik-boksere očekuje do kraja godine je i učešće na seniorskom Svetskom prvenstvu u novembru.

“Dug vremenski period bili smo u velikim problemima. Zbog nedostatka finansija nismo mogli da imamo adekvatne uslove za trening i pripreme i nismo mogli da putujemo na međunarodna takmičenja. Uvereni smo da će promene u rukovodstvu Saveza koje su nastupile doneti još bolje uslove za rad, a uz izuzetno stručne ljude koje imamo među trenerima i vrlo kvalitetne borce Srbija će i dalje biti kik-boks velseila”, zaključio je Radulović.

PROČITAJTE VIŠE:

SRPSKI TENISER TRIJUMFOVAO NA MAJORKI: Hamad Međedović osvojio 4. čelendžer u karijeri!

NOLE PONOSAN NA OTADŽBINU: Pratim Mundobasket, odbojku, atletiku, Jokića – mnogo im se divim!

SIJA SREBRO KAO ZLATO: Srpske odbojkašice izgubile od Turske u epskom finalu Evropskog  prvenstva!

Izvor: Kurir
Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE