Connect with us

Dijaspora

SRPSKI FUDBALERI ŠAMPIONI VISKONSINA! United Serbian u finalu pobedio nemački Brewers sa 3-1!

Published

on

Fudbaleri srpskog fudbalskog kluba United Serbian iz Milvokija ovogodišnji su šampioni Viskonsina. Oni su večeras u uzbudljivoj utakmici finala savladali ekipu Milwaukee Brewers FC sa 3-1.

Pogotke za srpsku ekipuprotiv ekipe koju su osnovali nemački imigranti postigli su Rade Novaković, Vitalis Takawira i Nemanja Medić. Ovom pobedom fudbaleri United Serbian plasirali su se u Kup SAD, takmičenje za titulu najbolje američke fudbalske (soccer) ekipe.

TITULA U PRAVIM RUKAMA: United Serbian drugu godinu zaredom šampioni Viskonsina

Iako su igrali na gostujućem terenu, fudbaleri United Serbian su se osećali kao da igraju na svom bunjištu, jer je na tribinama bilo nekoliko stotina srpskih navijača, koji su im svo vreme davali bučnu podršku. Na kraju su svi zajedno proslavili veliku pobedu, uz orkestar koji je strpljivo čekao kraj da zasvira, na radost igrača i navijača. Ono veliko slavlje se očekuje sledeće nedelje, 1.avgusta, na pikniku kraj crkve Svetog Save u Milvokiju.

A SLEDEĆE GODINE U KUPU SAD: Naše fudbalere očekuju susreti i sa profesionalnim ekipama iz MSL

Podsećamo, srpski klub je u polufinalu Lige Viskonsina prošle nedelje savladao Hrvatske orlove (Croatian Eagles) sa ubedljivih 5-2, iako su Hrvati prvi poveli sa 1-0. Time je samo nastavljen dvogodišnji niz utakmica bez poraza na njihovom terenu, pored verovatno najlepšeg srpskog hrama u SAD.

Ponosan sam na ovaj tim koji je odigrao hrabro u gostima i po drugi put zaredom osvojio (polu profesionalnu) Ligu Viskonsina. Ponosan sam i na našu, srpsku zajednic,u koja je u velikom broju došla na utakmicu da nas podrži. Večeras nije bilo lako, poveli smo, oni su izjednačili u drugom poluvremenu. Nakon našeg vođstva od 3-1 pritisli su nas, imali stativu i prečku, ali smo uspeli da se odbranimo, kaže Mile Šever, kapiten i predsednik United Serbian.

VEČERAS JE NAŠE VEČE: Slavlje nastavljeno na gostujućem terenu odmah posle utakmice

On dodaje da će se za sledeću sezonu pojačati igračima iz Milvokija i okoline.

– Prvo idemo na Srbijadu u Nju Džersi da podržimo tu srpsku manifestaciju, a na jesen ponovo počinje prvenstvo u kome imamo iste, pobedničke ambicije. Očekuje nas i učešće u Kupu SAD, gde ćemo nadam se dogurati daleko i imati prilike da igramo i sa profesionalnim timovima iz MSL.

DOLAZE NOVI ŠAMPIONI: United Serbian imaju i aktrivan podmladak u nekoliko kategorija

Redakcija Serbian Times-a čestita ekipi United Serbian osvojenu šampionsku titulu i želi im puno sreće dogodine, kada će biti u prilici da se bore za krunu na nivou cele Amerike.

Piše: Antonije Kovačević Foto: Miroslav Jović

Advertisement