Connect with us

Dijaspora

SRPSKI FILM O KOREJSKOJ NEVINOSTI: Dokumentarac Nemanje Stankovića premijerno prikazan u Holivudu

Published

on

U Holivudu je održana svetska premijera dokumentarnog filma Nemanje Stankovića „My Friend Tommy“. Film je prikazan na Festivalu “Dances With Films” koji se već 25 godina održava u Holivudu u legendarnom Chinese Theater-u.

Ovaj Festival je specijalizovan za pronalaženje novih talenata u filmskoj industriji i traje od 9. do 19. juna 2022.

Film govori o četrdesetogodišnjaku Tomiju Liju koji je nevin i nikada ranije nije imao intimni kontakt sa ženom. Živeo je u hrišćanskoj konzervativnoj koreanskoj porodici pod uslovima sličnim policijskom času, i nikada se nije u potpunosti ostvario kao odrastao čovek. Od rane mladosti Tomi Li živi u Torontu (Kanada) gde se njegova porodica doselila iz Južne Koreje.

OTKRIVANJE ZRELOSTI NA KOREJSKI NAČIN: Plakat za film “My friend Tommy”

Film je po rečima reditelja Stankovića prikaz nastojanja da Tomi „odraste“ na velikom putu po Severnoj Americi. U filmy Tomi putuje kroz brojne gradove u Americi gde ima razne izazove – da upozna devojke i da komunicira sa njima i tako stekne sigurnost u socijalnom okruženju.

HOLIVUD DOČEKAO EKIPU FILMA: Tomi Li (krajnje levo) i Nemanja Stanković (krajnje desno) sa ekipom filma

„Postoji čitava sakrivena grupa odraslih ljudi od 18 do 24 godina koja nema seksualnog iskustva“, kaže  Nemanja Stanković i dodaje: „Više od 3% odraslih Amerikanaca preko 25 godina su nevini. Naš film je pokušaj da na popularan način skrenemo pažnju na ovu manjinu i fenomen ogromne populacije nevinih ljudi.“

Nemanjina želja je da svoj film prikaže i u rodnom Beogradu.

Nemanja Stanković je filmski i muzički autor iz Toronta. Filmske studije pohađao je u Čikagu i Torontu. Rođen je pre 33 godine u Beogradu. Nemanja je visok 209 cm i zato mu je ime u umetničkom svetu BigNem.

Bavi se i muzikom. Izdao je dva albuma rep muzike. Autor je pesme „Money“ koju izvodi sa poznatom Youtuberkom Azzy. Pesma ima preko 47 miliona pregleda i bila je dva dana najgledaniji video na svetu.

Piše: Marina Bulatović Foto: Georgia Fowkes

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement